Svømmebasseng
Mar
28
9:30 PM21:30

Svømmebasseng

190328 Svømmebasseng.jpg

Svømmebasseng

Svømmebasseng har de siste årene fylt konsertlokaler landet rundt til randen, men aldri vært på en skikkelig turné. Endelig tar bandet en sammenhengende tur rundt i Norge med splitter nye låter fra den kommende EPen i bagasjen, gitt ut på Playground Music. 

Svømmebasseng er kjent for å skape svette lokaler med sin dansbare indie, gjennomførte liveshows og fengende tekster. Publikum blir dratt gjennom et rikt tekstunivers akkompangert av melodiøse riff, harmonerende kor og distinkte synthlag som preger den velkjente sounden til bandet. Kombinasjonen blir en lettlikelig indiepop med et dypt repertoar av egenpreget sound og tekster som drar lytteren inn i en transe mellom det melodiøse og det lyriske. 

Tidligere har bandet blant annet forhåndsutsolgt Parkteatret, solgt ut Samfundet i Trondheim, Landmark i Bergen, solgt ut Kulturkirka Jakob under Øyanatt, og fått drøssevis av 5ere og 6ere på terningen for det forrige albumet «Broder». 

Svømmebasseng består av Lars Aksel Sandbakken, Ine Johnsen, Philip Popescu Lindberg, Jens Heli, Hans Heli og Jørgen Tholens. 

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Inger Nordvik
Apr
4
9:30 PM21:30

Inger Nordvik

190404 Inger Nordvik.jpg

Inger Nordvik

Med første singel fra debutalbumet som er ventet til høsten, legger den nordnorske artisten og låtskriveren Inger Nordvik ut på turné i april. For første gang tar hun turen til Bodø, og med seg har hun et stjernelag av musikere fra Berlin! Musikken til Inger sies å unngå det perfekte, på fengende vis. Låtene leker seg et sted mellom pop, jazz, folk og improvisert musikk, og hun er allerede blitt sammenlignet med store navn som Kate Bush og Joni Mitchell. Etter hennes første solokonsert for et fullsatt Galleri NordNorge i 2017, skrev Harstad Tidende blant annet følgende:

En usedvanlig vakker konsert (…) Sterke låter og vakre arrangementer. (…) En helhet man ellers finner hos kvalitetsartister fra inn- og utland.
— Harstad Tidende

Forvent dere en kveld hvor singer-songwriterformatet blir tatt enda et stykke videre, med Ingers sjelfulle vokal som guidende historieforteller gjennom det hele.

Inger Nordvik – Piano og vokal
Karl-Erik Enkelmann – Kontrabass
Dag Magnus Narvesen - Trommer

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
Fjellfrost
Apr
11
9:30 PM21:30

Fjellfrost

190411 Fjellfrost.jpg

Fjellfrost er et nytt og spennende band fra det kalde nord. Fjellfrost spiller det de selv kaller moderne, poppa og hip jazz.


Bandet har nettopp spilt inn sin første EP og har en knippe ferske låter i bagasjen som de gleder seg til å vise fram.

Bandet er:
Emil Fjeldavli – trommer
Erlend Bjørnå – bass
Johanna Solheim-Nilsen – saxofon Synne Morset – piano og synth

View Event →
Farvel Melankoli
Apr
25
9:30 PM21:30

Farvel Melankoli

190425 Farvel Melankoli.jpg

Farvel Melankoli

Farvel Melankoli er hjertebarnet til Joakim Storeide og Håkon Sætran Blom. Med utgangspunkt i den dystre stemningen fra 80- tallets post-punk og hypnotiserende rytmen fra klubbmusikk skaper de et spennende lydbilde som gir selv den stødigste identitetskrise. Inspirasjonen til navnet kom fra Erik Enocksson’s album «Farväl Falkenberg», et album som ble et vendepunkt for Blom.

Duoen føler seg mest komfortabel innenfor mørk synth-pop. Til tross for rammene rundt sjangeren har ikke Farvel Melankoli problemer med å trekke inn inspirasjon fra andre sjangre de holder tett til hjertet. Ved å hente inspirasjon fra støy musikk, ambient og punk skaper de noe helt unikt.

14. Februar slapp duoen debutsingelen «Caress» på Hagen Plateselskap. Sangen er et resultat av en emosjonell krise. Angst og depresjon er klare pekepinner i musikken til Farvel Melankoli; gjennom en sløv vokal, røffe klubbrytmer, vakre dissonerende akkorder og melodier får duoen formidlet dansbar klubbmusikk som får deg til noe føle noe annet enn eufori. “Even the ocean can’t make this disappear” og “just sitting on the bus hurts my body” er deler i teksten som skiller seg sterkt ut og kan sammenlignes med det dionysiske synet, sannheten. Coveret til singelen inneholder arbeid fra kunstneren Solveig Grendahl Vold.

Dansing er for alle. Kjærlighet er for alle. La oss danse.


FØLG OG LIK

Instagram

View Event →

Jack Stillwater
Mar
21
9:30 PM21:30

Jack Stillwater

190228-JackStillwater.jpg

Jack Stillwater

Det norske kritikerroste americana-bandet Jack Stillwater skal nå følge opp sin sagnomsuste "The Farmer Trilogy" (2016) som tok bandet gjennom hele landet, med 50 konserter fra Kristiansand til Hammerfest. Albumet havnet også på toppen av musikkbloggen Dust of Daylight sin liste av de beste albumene fra 2016, samtidig som Fredrik Wandrup i Dagbladet plasserte "The Farmer Trilogy" på tredjeplass på listen av årets beste album.

Sånt skaper ikke så rent få forventninger til Jack Stillwater i 2019, og til bandets fjerde album "Deep dark woods» som slippes fredag 15.Mars, en uke før bandet spiller i Bodø.

"Deep dark woods" er produsert av Bendik Brænne.

FØLG OG LIK

Facebook

View Event →
SKAAR
Mar
14
9:30 PM21:30

SKAAR

190314-SKAAR.jpg

SKAAR

En gripende og oversanselig reise i alternativ poprock! SKAAR kommer for første gang til Bodø. Bergensbandet spilte inn debutalbumet sitt med Tony Doogan (Mogwai, Belle & Sebastian) i Glasgow, Skottland. Platen slippes den 15. februar 2019 og feires med en norges- og europaturné. Ikke gå glipp av SKAARs fortryllende fremføring på Dama Di.

Who: Mad Norwegian rockers. Why you’re going to love them: Anthemic riffs and haunting vocals – the Nordic band’s material sounds like the more feral B-sides of ‘OK Computer’-era Radiohead.
— NME (UK)

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Anna Kajander
Mar
7
9:30 PM21:30

Anna Kajander

190307 Anna Kajander.jpg

Anna Kajander (solo)

Anna Kajander er Nord-Norges nye, kraftfulle stemme. I sommer slapp 24-åringen fra Kabelvåg i Lofoten sin debutsingel «Sabla Fin», som lå på NRK P1 sin spilleliste i ti uker, havnet på toppen av Spotify sin Norway Viral 50-liste, og fikk førpremiere hos Ruben på NRK P3.

Etter å ha spilt flerfoldige konserter på klubber og festivaler og bodd i Buenos Aires og København, flyttet hun i 2018 til Oslo for å for alvor jobbe med musikken. Det merkes at hun har jobbet hardt, hun treffer oss midt i hjertet med sin smellvakre, alternative popmusikk og åpne tekster.

Med plateselskapet Drabant Music i ryggen, kan vi vente oss mye fint i nær fremtid. FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
The Flash Gordons
Feb
28
9:30 PM21:30

The Flash Gordons

190228-TheFlashGordons.jpg

The Flash Gordons

The Flash Gordons er Narvik-bandet som startet opp for ti år siden, spilte ti konserter og gav ut to album for så å gå under jorden i ti år.

Der var ingen store trusler som truet dem til stillhet den gang, men heller indre metademoner som forstyrret balansen og signalene mellom galaksene. Nå er det helt andre trusler verden står ovenfor, og "The Flash"´føler nå at tiden er inne.

The Flash Gordons er et ektefødt rockegrungeband som kun spiller egne låter skrevet av vokalist og frontfigur Thomas Hofstad. Bodøfolket har nok en større kjennskap til trommisen i bandet, som nok de fleste forbinder med ska og reggaemusikk, nemlig Ronnie Dread.

The Flash Gordons har nylig fått nedmikset sitt tredje album «TONIGHT» som er mikset og mastret i Bodø av henholdsvis Hallstein Sandvin og Håvard Christensen (Store Studio) blir sluppet iløpet våren.

Musikkstilen ligger i gaten alternativ rock/grunge og er blant annet inspirert av artister som The Beatles, Led Zeppelin, Oasis, Beck og Ramones.

The Flash Gordons består av:
Thomas Hofstad (vokal)
Andreas Edvardsen (gitar/kor)
Tom Fredrik Indresand (gitar/keys)
Trond Jacobsen (bass)
Ronnie Dread (trommer/kor)

View Event →
Moillrock
Feb
21
9:30 PM21:30

Moillrock

190221-Moillrock.jpg

Moillrock

Nåkka mer useriøst mainnshjit skal dokker leite lenge etter!!!!

Det e ihvertfall våres subjektive mening om den litago-melka med kanelsnurr smak, men ka vet vel vi. Her kommer en slags glidende overgang fra den dramatiske overskrifta og ingressen til at Moillrock endelig skal spille sin første konsert i Bodø, og kommer selvølgelig til Dama Di, torsdag halv ti den 21. februar!

Siden vi e relativt ukjent i Bodø så føle vi at det e på plass med en liten introduksjon: Vi e moillrock og vi e fra honningsvåg

Uansett, vi glede oss stort til å ta turen til Bodø på den store moillrock world tour 2019, og håpe dokker glede dokker like mye! Vi har masse musikk ute på spotify og på facebook, så hvis dokker ikke har hørt oss på forhånd, så kan dokker gjøre det der. Hvis dokker ikke ønske å høre på forhånd, og heller vil høre på konsert så e det vel så bra! Snakkes på dama di!


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Det Glatte Lag
Feb
14
9:30 PM21:30

Det Glatte Lag

190214-Det Glatte Lag.jpg

En annerledes valentinsdag:

Bodøbandet Det Glatte Lag spiller egenkomponerte låter på norsk, musikalsk influert fra det amerikanske og britiske rock- og soul-landskapet. Bandet har en tjue år lang historie, blant annet med jevnlige spillinger på Norlænningen og andre scener i Bodø.

Det Glatte Lag er et rent overskuddsprosjekt, bestående av forskere og akademikere ansatt ved Nordlandsforskning og Nord Universitet. Dette er antidepressiva i musikalsk form, med umiddelbar virkning. Vær oppmerksom på mulige bivirkninger: rockebein og overhengende fare for luftgitar.

Halv ti på torsdag den 14. februar er det Det Glatte Lags egne låter som står på repertoaret. Sangene bygger videre på arven fra navn som Little Feat, The Band og Wilson Pickett. Tekstene handler om alt fra apachesykler, grevling som knurrer og det stadig tilbakevendende behovet for sorte briller og hvit stokk.

Det Glatte Lag fås reseptfritt.

View Event →
Dustbite
Feb
7
9:30 PM21:30

Dustbite

190207-Dustbite.jpg

Dustbite leverer rock til folket i Bodø by og resten av verden. Bandet har bakgrunn fra Vanishing Vegas, som har preget rockescenen i Bodø de siste årene. Dustbite har ambisjoner om å føre arven fra de store navnene på '90 og '00-tallet videre, og vi vet at det er mange av dere der ute som savner den ekte og ærlige stadionrocken. Følg med på neste kapittel i den nordnorske rockehistorien!

Dustbite består av:
Håkon Ree - vokal/gitar
John Arild Saksenvik - gitar
Vegard Dyrhaug - bass
Bjørnar H. Øien - trommer.

View Event →
Vuyo
Jan
31
9:30 PM21:30

Vuyo

190131-Vuyo.jpg

Vuyo

Den Oslo-baserte rapperen, vokalisten og produsenten Vuyo er klar for Bodø Jazz Open og «Halv ti på torsdag».

Født i Zimbabwe, oppdratt i Norge, Sør-Afrika og Zambia, Ole Vuyo Småge hadde sett store deler av verden allerede før han nådde skolealder. Med en far sentral i frigjøringskampen fra apartheid i Sør-Afrika, og en mor som kjempet samme sak i nabolandet Namibia, var det tidlig klart at Vuyo ville ende opp som en verdensborger.

I 2017 ble Vuyo med i det kreative kollektive North Of og gjennom 2018 slapp han en rekke singler som ledet opp mot debut-EP’en «Home-Cooked Meals» i september. Hans tilbakelente, selvsikre og moderne flow, inspirert av alt fra Soulquarians, Fela Kuti og Native Tongues ispedd lyden av samtidens hiphop vakte internasjonal oppmerksomhet fra dag én. Okayplayer, NOT97 og Impose magazine er alle enige om at dette er en artist verdt å følge med på, og Bergens Tidene ga han terningkast fem for hans show på bransjefestivalen Vill Vill Vest i Bergen i september i år.

Vinteren 2019 slipper Vuyo igjen ny musikk, samtidig som han turnerer i Norge, USA og Johannesburg. Med seg i bandet har han Eirik Fjelde (tangenter) og Jonas Karlsen (trommer).


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
The Bonnevilles
Jan
24
9:30 PM21:30

The Bonnevilles

190124-TheBonnevilles.jpg

The Bonnevilles

The Bonnevilles består enkelt og greit av vokal/gitar og trommer. Duoen fra Nord-Irland spilelr hardtslående rett-fra-levra-rock, som de selv beskriver som garasjepunkblues. Referanser som R.L. Burnside og Jon Spencer Blues Explosion trekker frem som ledestjerner i et musikalsk univers hvor bluesens fandenivoldskhet og råskap står sentralt.

For første gang, 30. november 2018, slippes deres debutalbum «Good Suits And Fightin Boots» på vinyl på det norske plateselskapet «Blues For The Red Sun», og The Bonnevilles reiser på norgesturné januar 2019 med konserter i Oslo, Tromsø, Bodø, Mo I Rana og Trondheim. The Bonnevilles har tidligere spilt sagnomsuste konserter på Driv og Buktafestivalen i Tromsø, og ble dratt frem av mange som «årets overraskelse» og «årets konsert» på festivalen i 2017.


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Runway 07
Jan
17
9:30 PM21:30

Runway 07

Collage.jpg

Bandet Runway 07 ble dannet i 2014 , hvor ideen var å spille instrumental jazzrock til glede for folket. Etter hvert fant de ut at instrumental rockjazz kanskje er en mer passende beskrivelse. Bandet liker også å tenke at musikken er ispedd fusion og progrock, men lar akkurat det være opp til "the ear of the beholder".

All musikken er egenkomponert, og noe av inspirasjonen er hentet fra den råe naturen og flystøyen som omgir oss her i nord. Konserten blir første smakebit på ei plate som bandet tenker å gi ut i løpet av våren 2019.

Runway 07 består av :
Dag Nerbøvik på tangenter 
Thomas Sivertsen på gitar 
Morten Lekang på bass
Andreas Rusten Hanssen på trommer

View Event →
Naiv Jente
Jan
10
9:30 PM21:30

Naiv Jente

190110-NaivJente.jpg

Naiv Jente

Naiv Jente er et ungt punkband fra Bodø. Lydbildet er enkelt, med kun gitar, bass og trommer roper Naiv Jente langt inn i sjela, med både politiske og humoristiske tekster. Sommeren 2018 kom debut-platen "Elsk Meg < 3" ut, med fokus på at musikk ikke trenger å koste skjorta å lage. Det unge Bodø-bandet har spilt på flere lokale scener og fått oppmerksomhet både fra Avisa Nordland og Bodø NU.

Med Oddvar Bråten på trommer, Aurora Liang Klæboe på bass, Henriette Annie Skarstein på gitar og alle 3 på vokal, beviser Naiv Jente at punken ikke er død!


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
MØFF
Dec
27
9:30 PM21:30

MØFF

181227-Møff.jpg

MØFF

Møff er en Oslo-basert power-duo med medlemmer fra Bodø, som spiller beinhard rock med elementer fra blant annet stoner og post-punk.

Til tross for den minimalistiske besetningen bestående av kun slagverk, gitar og vokal inngår bandet ingen musikalske kompromisser, noe som resulterer i et massivt lydbilde rikt på fuzz, volum og attitude med et bredt nedslagsfelt.

FØLG OG LIK

Facebook

View Event →
Fredrik William Olsen
Dec
20
9:30 PM21:30

Fredrik William Olsen

181220-FredrikWilliam Olsen.jpg

Fredrik William Olsen

Fredrik William Olsen kjenner du kanskje best som gitarist og vokalist i Kråkesølv, Bodøbandet som var med på å starte den nye bølgen av norske band som sang på morsmålet mot slutten av forrige tiår. I tillegg til fem plater med det folkekjære indiebandet har han gitt ut tre soloplater. I soloprosjektet undersøker Olsen en nærere og mer konkret side av sin låtskriverkunst. Tekstene tar for seg dypt menneskelige tema, og blir bært fram av sofistikert fingerspill på kassegitar.

Fredrik William Olsen slapp sitt tredje og hittil siste soloalbum «Kosmos og kaos» på Grappa musikkforlag høsten 2017. «Kosmos og kaos» er produsert av den eksperimentelle musikeren Lars Myrvoll, som har fått fram et utvidet kunstnerisk potensial i Olsens visesang. Instrumenteringen er rikere enn tidligere og bruken av studioets muligheter som instrument har resultert i et mer luftig klangbilde og moderne sound.

Med seg til Dama di og «Halv ti på torsdag» tar Fredrik William Olsen med seg et drømmeband bestående av Ivar Bowitz, Martin Bowitz, Ole Thomas Kolberg, Lars Myrvoll og Terje Berg.


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Frode Mikaelsen
Dec
13
9:30 PM21:30

Frode Mikaelsen

181213-Frode-Mikaelsen.jpg

Frode Mikaelsen er i ferd med å gi ut sin tredje skive med låter i landskapet mellom pop og rock. Frode skriver på norsk og debuterte med plata «Ut på tur» i 2001. Senere fulgte «Fin» (2005) og nå kommer «På leit etter livet» i januar 2019. På Dama di gir han oss en smakebit fra den kommende skiva, samt endel eldre materiale.

Med seg har han makker Kjetil Hesten, Olav Nygård og Trond Tømmerberg.

View Event →
Are Bredal Simonsen
Dec
6
9:30 PM21:30

Are Bredal Simonsen

181206-AreBredahlSimonsen.jpg

Are Bredal Simonsen

Lengta etter sommer, det e like før det snør

I år er det ti år siden musiker, produsent og lydtekniker Are Bredahl Simonsen ga ut albumet «Tredje Utgivelse». Et album som vant Blixprisen for sine tekster og som Dama di mener fortjener en skikkelig fest og 10-årsjubileum. Med på feiringen er et stjerneband bestående av Terje Nohr, Petter Unstad og Arnfinn Bergrabb. Det blir noen nye låter, noen gamle låter og mest av alt veldig god stemning når Are Bredahl Simonsen spiller «Halv ti på torsdag» 6. desember.

Som musiker har Simonsen vært vokalist i det legendariske bandet Glass, og har også utgitt soloalbumene «Stjernetur» og «Uke 18» under navnet Stjernetur. Gjennom mange år som lydtekniker ved Store Studio (tidligere Hønsehuset Lydstudio) i Bodø har han medvirket på innspillinger med blant annet Halvdan Sivertsen, Lars Bremnes, Terje Nilsen, Terje Nohr og Hekla Stålstrenga.

View Event →
Inge Bremnes
Nov
29
9:30 PM21:30

Inge Bremnes

181129-Inge-Bremnes.jpg

Inge Bremnes

Inge Bremnes lager populærmusikk på nordnorsk. Lydlandskapet er atmosfærisk, og veksler mellom det kraftfulle og stillferdige. Tekstene kan være underfundige og tvetydige, men noen ganger åpenlyst direkte. Han er kjent for å levere flotte konserter, både solo, i duo/trio-format, og med sitt godt innspilte band. På en typisk Inge Bremnes-konsert får du sterke musikalske opplevelser, tekster om liv og død og alt imellom, spennende låtarrangementer, samt en god klype nordnorsk humor imellom låtene. 


Gjennom flere radiolistinger hos både NRK P1 og P3 har Inge høstet gode lovord med anmeldelse i Dagbladet, flere utsolgte konserter over hele landet, samt besøk hos flere av Norges største radio -og TV-programmer.


Vinteren 2017 ga Inge ut sitt debutalbum «Mellomspill», og høsten 2018 slippes album nr 2, «Har det no å si». Tiden fremover er fylt opp av spilling over det ganske land. 

Mellomspill er i det hele tatt en jævla interessant plate, og unge Bremnes, en utrolig interessant og fin musiker óg komponist.
— Ole Morten Wilhelmsen (thewilhelmsens.com)

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Sigrun Loe Sparboe
Nov
22
9:30 PM21:30

Sigrun Loe Sparboe

181122-SigrundLoeSparboe.jpg

Sigrun Loe Sparboe

Et av de største låtskrivertalentene i landet vårt skrev Anders Ekelund i Musikknyheter, da Sigrun Loe Sparboe slapp sin første soloplate i 2013.  Og fortsetter med Sparboe fremstår som en fremragende låtskriver med en voldsom musikalsk tilstedeværelse og nerve, og en fantastisk flott evne til å skildre hverdagslivet på en poetisk, men likevel jordnær måte.

Nå er harstadværingen aktuell med sitt tredje album med norske tekster.

Hun er kjent for sine melodiøse komposisjoner, tekster som berører og et genuint nærvær på scenen.

Sigrun Loe Sparboe er signert på plateselskapet Grappa og har de siste årene turnert over hele landet. Varmet opp for Lillebjørn Nilsen på Rockefeller og mottatt den høythengende NOPAprisen for ”Årets verk”. I slutten av november tildeles hun Ole Vig-prisen for sitt arbeid med musikk i møte med både barn og eldre.

Det nye albumet har fått navnet ”Labyrint” og det er Martin Bowitz og Jørgen Smådal Larsen som har produsert albumet (og de to foregående). 

Et av de største låtskrivertalentene i landet vårt
— Musikknyheter.no

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
Munroe / Knutsen
Nov
15
9:30 PM21:30

Munroe / Knutsen

181115-MunroeKnutsen.jpg

Munroe/Knutsen er en ny duo, men de har allerede gjort seg bemerket med sine tre singler utgitt i 2017. Med sin helt særegne stemning har duen utgitt låter som, selv ved første gjennomlytting, blir til klassikere. Det er noe rått og brutalt, varmt og sart i uttrykket som bare tid og historie kan veve sammen.

For historien begynner ikke her. Bestående av Marie Munroe og Christer Knutsen kjenner du kanskje disse to fra sine egne respektive solo-utgivelser: Munroe som pop-yndling med jazzbakgrunn og Knutsen som rockeprins. Siden 2004 har de vært hverandres støttespillere. På til sammen syv utgivelser har de fulgt hverandre: spilt og sunget på hverandres utgivelser; turnert sammen i band. Bare aldri som likestilte - ikke før nå. 

Dama di er kjempestolte av å være en av desitansjonene for Munroe/Knutsens norgesturne. Velkommen til en minneverdig konsert.

View Event →
Nekrosis
Nov
8
9:30 PM21:30

Nekrosis

181108-Nekrosis.jpg

Nekrosis

Nekrosis er et skikkelig tungt metalband fra Bodø som består av Alexander Solstad, Niklas Faanes, Sindre Strøm, og Ørjan Mannsverk. Selv om bandet kun har spilt sammen i omtrent ett år, har de imponert stort på sin relativt korte levetid.

I sommer spilte bandet blant annet på Parkenfestivalen, og tidligere i år kom også dobbeltsinglen «White Lie» / «Death» på digitale strømmetjenester.

Dama di gleder seg til å høre dette unge og lovende metalbandet live på «Halv ti på torsdag»

View Event →
Sweden
Nov
1
9:30 PM21:30

Sweden

181101-Sweden.jpg

Sweden

Norske Sweden har spilt i Japan, i Moskva, på Øyafestivalen og på en sommerleir i Buskerud hvor langrennsjentene dansa sving til alle låtene (pluss noen steder til da), men aldri i Bodø! Det gjør vi noe med nå!

Sweden har hatt drøssevis med singler listet på P3 og P13, senest låta April’s Fool fra albumet Confetti., som ble sluppet tidligere i år. Bandet er inspirert av den svenske gitardrevne pop-bølgen som feiet over nabolandet på 90-tallet, men de er ingen blå(gul) kopi. Sweden er blitt kronet til konger av norsk power pop i pressen, og fortjent sådan. Kom å se selv på Dama di 1. november.


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
Aleksander Kostopoulos
Oct
25
9:30 PM21:30

Aleksander Kostopoulos

Kostopoulos-Bodo.png

Aleksander Kostopoulos

Hva kan man forvente når en trommeslager går solo?

Aleksander Kostopoulos er en av Nord-Norges mest aktive musikere, mest kjent som trommeslager og perkusjonist for artister som Mari Boine, Adjagas, Moddi, ISÀK og rockeduoen Pil & Bue. Men med albumet «Faleo» står Kostopoulos på egne ben, for første gang som vokalist, låtskriver og soloartist.

Når en trommeslager går solo vil man kanskje forvente en tydeligere rendyrking av det rytmiske, men bruken av samples og falsettvokal tar Kostopoulos i en mer melodisk og atmosfærisk retning. Sigur Rós, Bon Iver, Biosphere og Dj Shadow kan trekkes frem som sentrale musikalske innflytelser. Sjangermessig befinner han seg et sted mellom ambient, indie, hiphop, pop og jazz.

Med «Faleo» er Kostopoulos også med på å utvide hva som forbindes med singer/songwriter-konseptet. Sju av de ni låtene du hører er spilt inn live i studio med Kostopoulos bak både samples, trommesett og sang. Slik presenteres også låtene når de spilles live på konsert. Kostopoulos synger på nordnorsk, men titlene har ikke ord som kan gjenkjennes som noe allerede bestemt. Kanskje er det et resultat av at det som uttrykkes ikke kan sies med kjente ord, men trenger nye.

Aleksander Kostopoulos slipper sitt debutalbum «Faleo» på plateselskapet Pott og Panne fredag 21. september, og legger i den forbindelse ut på en turné i Norge i samarbeid med United Stage Norway (se liste).

«Faleo» er et veldig personlig album. Hadde jeg klart å forklare det med ord, ville jeg ikke trengt å spille det inn. Jeg håper lytterne hører noe av dette.
— Aleksander Kostopoulos

Tidligere i år har Aleksander Kostopoulos sluppet singlene «Saklageto» og «Kusolda», som blant annet fikk oppmerksomhet av Spotify og spillelistene New Music Friday og Indielista. Kostopoulos var også en del av programmet på bransjefestivalen Trondheim Calling 2018, og har hatt en aktiv festivalsommer med besøk på blant annet Trænafestivalen, Tromsø Jazzfestival, Festspillene i Nord-Norge og KlubbØya. 

Albumet er innspilt i Kysten Studio i Tromsø, produsert av Rudi Nikolaisen, mikset av Ariel Joshua Sivertsen og mastret av Brad Blackwood (Euphonic Masters)


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
Svein Valle
Oct
18
9:30 PM21:30

Svein Valle

181018-Svein-Valle.jpg

Svein Valle

Svein Valle er en gitarist og låtskriver fra Bodø. De siste årene har han snekret et fint knippe låter i hjemmestudioet sitt. Med tekster på bodødialekt, spenner låtene fra pop, rock og jazz til funky blues. Stemningen variere fra det alvorlige til det humoristiske og ettertenksomme, og nå er det på tide å dele stemningen med publikum.


Det blir en debut-konsert med kontraster – med mye trøkk, intense soloer og vare øyeblikk.
Med seg har Svein Valle et utmerket band som består av: Arild Johnsen (trommer) Terje Hongseth (bass) Sebastian Rolland (tangenter) Trygve Valøy (gitar)

View Event →
Deku Trio
Oct
11
9:30 PM21:30

Deku Trio

181011-Deku-Trio.jpg

Deku Trio

Musikken til Deku Trio høres ut som det du får når du krysser tre musikere som sammenlagt har spilt haugevis av timer med jazz, prog-metal, bluegrass, drum’n’bass, popmusikk, Playstation og Nintendo. Resultatet blir en melodiøs, fengende og tidvis hardtslående instrumentalmusikk med et lydbilde som man skal lete lenge etter for å finne maken til.


Mikael Jonassen: Banjo
Til daglig spiller Mikael akustisk bluegrassmusikk. Han har likevel en eksperimentell side som han får utløp for i Deku Trio, hvor hans tonevalg, harmonisering og effektbruk ville tiltrukket stygge blikk på countryfestival.


Mikal Reinvik: Bassgitar
Mikal er en gitarist og bassist som i dette tilfellet gjør jobben til begge for samme lønn. Med Deku Trio spiller han bassgitar, som like ofte høres ut som en kombinasjon av hissige synther og tunge metal-gitarer.


Aksel Bakke: Trommer
Trommeslageren i bandet lever i fornektelse av at trommesettet i moderne tid er blitt erstattet av trommemaskiner. For å stille bedre i kampen mot elektronikken utnytter ynisk rytmene og uttrykkene som laptop-produsentene bruker for å utrydde trommeslagere.


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Aorta
Sep
27
9:30 PM21:30

Aorta

180927-Aorta.jpg

Aorta

Aorta er et alternativt rockeband fra Bodø som oppstod på tidlig 90-tallet. Medlemmene er barndomskompiser med en unik samhandlingsevne som resulterer i melodisk og tidvis melankolsk, alternativ rockemusikk med en klassisk og sterk vokal. Med en tydelig inspirasjon fra rocken som regjerte 90-tallet er Aorta et band både generasjon X og millenials bør få med seg.

Bandet hadde en pause på nesten et helt tiår i mellom 90 og 2000 tallet, men gjengen i Aorta gjenoppstår under nødutgangfestivalen i 2014 og rocker gamle Sinus. Siste opptreden på nye Sinus høsten 2017 fikk terningkast 5 fra Bodø Nu.

Bandet består av:
Odd Jørgen Johnsen - Vokal
Håvard Larsen - Gitarer
Mats Ivan Berg - Bass
Erlend Løkaas - Trommer
Andreas Larsen - Synth/Tangenter


FØLG OG LIK

Facebook

View Event →
Emilie Thømt
Sep
20
9:30 PM21:30

Emilie Thømt

180920-Emilie-Thomt.jpg

Emilie Thømt

Emilie Thømt er bare 16 år, men har allerede rukket å gjøre seg bemerket med sin vakre vokal, varsomt akkompagnert av ukulele og piano.

Med sine selvskrevne låter skaper hun gripende magisk musikk, og ble raskt et kjent navn i ungdomsmiljøet i Bodø etter sin første låt «Take me Home». Noen måneder senere ble også låten «Somebody to love» en snakkis da den dukket opp på YouTube.

Oppmerksomheten har resultert i opptredener på både Kjerringråkkfestivalen og Bodøfestivalen, radiospilling på NRK Nordland og flere spillejobber i hjembyen. 

Vi gleder oss til å høre mer av den vakre og sjelfulle stemmen til Emilie Thømt «Halv ti på torsdag» 20. september.


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Posterboys
Sep
13
9:30 PM21:30

Posterboys

180913-Posterboys.jpg

Ikke lenger etter slippet av debutalbumet sitt har Posterboys kastet seg i det igjen og slipper nå sin nye EP, «Pizza Time». EP-en er spilt inn helt analogt hos Propeller Studio i Oslo. Sammen med mixer og tekniker, Hans Andreas Horntveth, ryddet bandet vekk alle datamaskinene i det ellers heldigitale studioet, rullet inn en gigantisk tape-recorder, jekket noen pils og brukte en helg på en klassisk analog innspilling, akkurat som det skulle vært 1964. 

På «Pizza Time» fortsetter bandet å rendyrke soundet som preget debutalbumet, «The Notorious Posterboys», fra november 2017. Her er den energiske blandingen av powerpop og collegerock ispedd en god porsjon fengende melodilinjer og ekstatiske trommebrekk. EP-en kan også by på bandets mest punka og mest melankolske kutt til dags dato. 

Posterboys startet som en jam på øvingslokalet, men har over tid og mange svette timer i utviklet seg til å bli den fullverdige powerpop-kvartetten de er i dag. Siden debut-singelen Best Friends ble sluppet tidlig 2017 har de rukket å bygge seg opp et rykte som et habilt liveband, med bejublede konserter blant annet under fjorårets By:Larm og årets Trondheim Calling.

Posterboys bærer freidig fanen for et enklere liv
— Kim Klev, Dagbladet


FØLG OG LIK:

Facebook
Instagram
Soundcloud

View Event →
Monkey Plot
Sep
6
9:30 PM21:30

Monkey Plot

180906-Monkey-Plot.jpg

Monkey Plot

Den særegne trioen Monkey Plot har overbevist både publikum og kritikere siden 2009 med sitt telepatiske samspill og originale lydbilde. Med sin tredje utgivelse “Here I Sit, Knowing All of This”, bandets andre på det velrennomerte plateselskapet Hubro, har Monkey Plot beveget seg vekk fra et helakustisk uttrykk til et alternativ-rocka lydbilde som av kritikere har blitt relatert til band som Gastr Del Sol, Tortoise og Sonic Youth. Musikken er, som i de akustiske årene, godt forankret i Monkey Plot´s unike uttrykk, den intime karakteren, og bandets evne til å balansere på kanten mellom det fremmede og det gjenkjennelige.

Bandet har turnert omfattende i Norge, Europa, Japan og Sør-Amerika, med høydepunkter hjemme på blant annet by:larm, Kongsberg Jazzfestival og All Ears. I 2014 ble Monkey Plot kåret til Årets Unge Jazzmusikere under Moldejazz.

De liflige gitarlinjene ligger igjen som avanserte og elegante trespon på studiogulvet…Denne platen bør kunne gi Monkey Plot flere lyttere.
— Audun Vinger, Dagens Næringsliv
De tre musikerne i bandet er hver for seg strålende. Personlig mener jeg gitarist Christian Skår Winther er et av de største talentene i landet for tiden.
— Aftenposten
View Event →
The Prime
Aug
30
9:30 PM21:30

The Prime

180830-The-Prime.jpg

The Prime

The prime er en sammensetning av medlemmer fra Bodøbandene Aorta, Trouble Circus og Jimbo Jones. Stilmessig blander de mørk nedstemt teknisk riffing, hardtslående metall og elementer fra 80 tallets power rock.
 Bandet ble startet opp i 2014 og har følgende medlemmer: Eirik Evjetun Nedregård (vokal) Jørgen Pettersen (Trommer) Tore Hartviksen (Bass) Håvard Larsen (Gitar)


FØLG OG LIK

Facebook

View Event →
Mia Berg
Aug
23
9:30 PM21:30

Mia Berg

180823-Mia-Berg.jpg

Mia Berg er en låtskriver og artist fra Bergen. De siste årene har hun studert musikk i Oslo, og brukt tiden sin på å skrive låter og jobbe i studio. Låtene skildrer livet i all sin enkelhet og vanskelighet, og med referanser til Lianne La Havas, Solange og Thomas Dybdahl er det vanskelig å si akkurat hva som vil treffe deg! Hun og bandet holdte sin første konsert sist høst, og har siden spilt en rekke konserter og blitt booket til bla. She Conference, Torgatafest // By:Larm og Granumfestivalen. Iløpet av våren skal debut EP-en ferdigstilles, og første singel kommer i høst!

View Event →