Ole Johnny Stensland
Jun
21
9:30 PM21:30

Ole Johnny Stensland

Fra Hamarøy kommer en låtskriver som utforsker mange av de mørke sidene i menneskenes sjelsliv. Kjærlighet, fortapelse og annen elendighet er ofte bakteppet for hans episke fortellerstil, med død og angst luskende rundt i kulissene. Kort sagt, musikk om livet selv.

Ole Johnny Stensland har tidligere gitt ut sin egen musikk som vokalist og låtskriver i bandet «Samuel Tramp». Nå står han på egne ben, under eget navn.

Med seg for anledningen har han Andreas Hamre på bass, Johannes Roksand Fauchald på gitar, og Ole-Thomas Kolberg på trommer

View Event →
Hobbel
Jun
28
9:30 PM21:30

Hobbel

Hobbel er et etablert band i Bodøs musikkmiljø, med spillejobber på blant annet Parkenfestivalen, Trænafestivalen, Kjerringråkk, Kanonrock og BoLarm

Musikken befinner seg i det melodiøse, melankolske indie-landskapet, med et lydbilde som er rikt på gitarer og klang.

«Wicked game»

Et innlegg delt av Sara Hobbelstad (@sehh96)

View Event →
Svalestup
Jul
5
9:30 PM21:30

Svalestup

Den energiske garagepop-trioen Svalestup debuterte i 2016 med slippet av singelen «Kjærlighet og tvil». Låta gikk rett inn på spillelistene til NRK P13 og høstet anbefalinger og varm omtale av blant annet NRK P3 Urørt. 

Siden den gang har bandet levert både dansbar og følsom musikk med låtene «På ei strand», «Nonchalant» og «Alt du treng». Disse låtene ble også godt mottatt av publikum, og sistnevnte skulle også vise seg å bli en plattform for å gjøre grillz gjengs i en nordnorsk garagepopvideo.

Fredag 1. juni slipper Svalestup singlene «Kom igjen / Hjelp mæ»

View Event →
Jako Vidal
Jul
12
9:30 PM21:30

Jako Vidal

Etter å ha sluppet den herlige sommersinglen "Oh Baby" fra det kommende debutalbumet, er Jako Vidal nå klar for å spille LIVE på Dama Di.

Jako Vidal er det musikalske aliaset til bodøværing Martin Smådal Larsen, kjent fra band som Scarlet Monroe, Cold Mailman, Moon Relay og Le Corbeau. Med til Dama Di har han med seg et ekte rockeband bestående av sin bror, trommeslager og studio-guru Jørgen Smådal Larsen, den fantastiske Ivar Bowitz og Rogalands "finest" Markus Dvergastein.

Musikken er i ånden av tidløs og klassisk rock à la Carol King, The Band, Erik Bye og Serge Gainsbourg. For ikke å glemme Grateful Dead, Scott Walker og Håkan Hellström. Enkelte mener å høre toner av 60-70 tallets mer løse jazz, og korder fra tropicaliabevegelsens vugge Brasil. Dette kan nok stemme. Det meste kommer vel an på øret som hører.

Det kan forventes en kveld med kvalitet, kvantitet og helhet. Singelen "Oh Baby" kan høres på Spotify og Youtube.

View Event →
Lowhere
Jul
19
9:30 PM21:30

Lowhere

Lowhere er en nordnorsk popduo. Duoen består av Bård-Åge Nyland Pedersen og Jonas Jørgensen Aasnes, som begge opprinnelig kommer fra Senja. De driver for tiden med planlegging av studioopphold og deres første utgivelse. Dette blir deres første konsert, og de gleder seg stort!

View Event →
KIT Trio
Jul
26
9:30 PM21:30

KIT Trio

KIT trio spiller musikk for enhver musikkelsker. Besetningen mezzosopran, fiolin/bratsj og cello tilbyr et unikt sound. Trioen har klassisk musikk som sin ledesnor, men de har også innslag av folketoner og jazzstandarder på sine konserter. Med egne arrangementer av håndplukkede låter leker de seg gjennom de musikalske mulighetene besetningen deres gir dem. Uttrykket deres er nedstrippet og ærlig, og de varmer ethvert publikum med sin åpenhjertige tilstedeværelse.

Programmet inneholder alt fra franske romansesanger og nordisk senromantikk til jødisk cabaretmusikk, brasilianske melodier og klassiske verk inspirert av folkemusikk. Der eldre komponister som Offenbach, Elling, Strauss og Bizet får sin rettmessige plass, inkluderer vi også yngre stemmer, som Milhaud,J obim, Thielemans og Østergaard. Et utvalg av deres favoritter passer bra i sommervärmen!

Therése Thylin – mezzosopran
Isa Caroline Holmesland – fiolin/bratsj
Kaja Fjellberg Pettersen – cello

View Event →
Neon Apartments
Aug
2
9:30 PM21:30

Neon Apartments

Neon Apartments spiller fengende, energisk og melankolsk indie rock. Bandet har bygget seg opp i Tromsøs undergrunn i flere år, men i 2017 slo de virkelig til: Både som vinnere av Rock Mot Rus – og med en rekke minneverdige spillejobber i blant annet Arkhangelsk (RU), og som oppvarming for The Amazons (UK) i Oslo. 

Fra sin spede begynnelse har Neon Apartments hatt som mål å ta folk et helt annet sted med musikken sin. Gjennom drivende grooves og flytende gitarlinjer, alt forankret i et distinkt tekstunivers, setter bandet sitt eget preg på dagens indie. 

1. juni slapp bandet sin debut-EP. Førstesporet Burning Cars har av P3 blitt beskrevet som både ”svevende indiepop” og et ”sjukt kick”, og har sammen med deres tidligere singel Waves blitt anbefalt på P3s Urørt-sider.

View Event →
Mia Berg
Aug
23
9:30 PM21:30

Mia Berg

Mia Berg er en låtskriver og artist fra Bergen. De siste årene har hun studert musikk i Oslo, og brukt tiden sin på å skrive låter og jobbe i studio. Låtene skildrer livet i all sin enkelhet og vanskelighet, og med referanser til Lianne La Havas, Solange og Thomas Dybdahl er det vanskelig å si akkurat hva som vil treffe deg! Hun og bandet holdte sin første konsert sist høst, og har siden spilt en rekke konserter og blitt booket til bla. She Conference, Torgatafest // By:Larm og Granumfestivalen. Iløpet av våren skal debut EP-en ferdigstilles, og første singel kommer i høst!

View Event →

Jostein Steffensen
Jun
14
9:30 PM21:30

Jostein Steffensen

Jostein Steffensen er 21 år og er født og oppvokst i Bodø. Akkompagnert på akustisk gitar, spiller og synger Steffensen låter på dialekt i klassisk singer-songwriter stil. Sangene handler om stort og smått som opptar oss av tanker og følelser i livet.

I høst slapp Steffensen den hjemmeinnspilte låta «Helt av sæ sjøl» på Spotify, og i januar holdt han sin første konsert på Antikvariatet i Trondheim. Med mye upublisert materiale innabords, er han nå klar for Dama Di!

 

View Event →
I SEE RIVERS
Jun
7
9:30 PM21:30

I SEE RIVERS

I SEE RIVERS er en trio fra Hammerfest, Jostedal og Oslo. Med inspirasjon hentet fra artister som Sufjan Stevens, Feist og Fleet Foxes lager de musikk basert rundt fengende melodier og utradisjonelle vokalharmonier. I 2017 slapp bandet EP-en ‘Standing Barefoot’ som høstet gode anmeldelser fra plattformer som The 405, BBC 6 og Ja Ja Ja Music. Etter en rekke turnéer og konserter, med høydepunkter som Green Man Festival, Sørøyrocken og som support for Newton Faulkner under hans Storbritannia-turné, ser I SEE RIVERS nå fram til å slippe sin andre EP ‘Play It Cool’ (våren 2018) etterfulgt av en tre måneders lang turné som strekker seg over store deler av Europa.


“I SEE RIVERS are able to blend tender, folksy arrangements with intoxicately powerful pop wonder” – The 405

“This is vocal harmonising at its exquisite best” – Fresh On The Net Faves, BBC 6

“Perhaps the hottest prospect from Norway’s consistent excellent outpouring of specially tender bands, this now UK based trio make the kind of indefinable Scandinavian magic that instantly catches the eyes and ears. Part folk, part swooning pop songs” – Green Man Festival 2016

“This trio has set the benchmark against which all harmonies will be compared to in the future” – JA JA JA

View Event →
Hanna Venia
May
31
9:30 PM21:30

Hanna Venia

Hanna Venia lager musikk som prøver å skildre tanker og følelser om hvordan det er å være menneske i dag. Med tekster på sørlandsk og musikk med en del jazz, en del neo soul og en del singer/songwriter. Sangstemmen hennes snor seg i ulike klangfarger og stemninger, og den komplementeres av en sterk tilstedeværelse.

Det finnes mye bra musikk å høre på i dag. Hvis ikke du er helt klar for å la deg bevege, bør du helst ikke høre for mye på Hanna Venia.  

Hanna Venia er jazzsanger Hanna Nydal (nyinnflyttet til Bodø), ofte med et band, noen ganger helt solo, denne ganga duo sammen med jazzgitarist Martin Högberg.

View Event →
Bodø Radio
May
24
9:30 PM21:30

Bodø Radio

Bodø Radio er en akustiskbasert trio fra Bodø. Musikken har elementer fra Vise/Rock/Pop/Punk++  


Bandet består av:

Rocky Machine: Trommer/ perc
Bjørn Myhre: Vokal/ukulele/gitar
Kriss Bodøgaard: Bass

Bandet har spillt på alt i fra loppemarked, kunstutstillinger, boklansering, skeiv ungdom, Skråplanet i Skjerstad, Public til Sinus.
Bodø Radio skriver/spiller hard gatepoesi på dialekt med et glimt i øye.

View Event →
Hollow Hearts
May
10
9:30 PM21:30

Hollow Hearts

Hollow Hearts er et rykende hot americana band fra Nord-Norge.

Hollow Hearts ble etablert i desember 2016 og har på kort tid gitt ut singlene «Into The City» og «Losing Heart», gjennomført to turnéer samt spilt inn sitt debutalbum. Våren 2018 er det duket for utgivelse av debutalbum og turné.

Bandet leverer innovativ og til tider grensesprengende americana som favner et bredt publikum. Deres liveopptredener har til nå rørt og engasjert publikum, og konsertene har høstet svært gode kritikker:
«I løpet av ti sanger fikk Hollow Hearts vist seg frem som et spennende og uforutsigbart band som nok har countrymusikken som basis for mye av det de gjør, men som blander inn rock- og blueselementer og har en tydelig forkjærlighet for en god popmelodi, samtidig som de ikke er redde for å benytte noen overraskende taktskifter» - Erik Valebrokk, «Ny sensasjon fra nord», 01.12.17

Dette er musikk som blir utført stilriktig, samtidig som den er uforutsigbar og spennende å lytte på.

I løpet av 2017 gjennomførte bandet to turnéer som inneholdt flere stoppesteder i Nord-Norge, blant annet Tromsø, Bodø, Henningsvær og Alta, samt større byer som Oslo, Bergen og Trondheim. På relativt kort tid har de utviklet et godt renommé, og gjort seg synlige som et av bandene å følge med på i 2018.

16. mars 2018 kommer altså Hollow Hearts’ debutalbum, Annabelle. Annabelle ble spilt inn i Store Studio i Bodø i september 2017 med Are Simonsen bak spakene. Albumet gis ut på Westergaard Records.

Historiefortelling står i høysetet når bandet gir ut sitt første album. Tekstene og musikken flettes mesterlig sammen og danner et univers med små glimt inn i Annabelle’s liv. Rundt henne vokser det fram en verden man både kan kjenne seg igjen i og drømme seg bort i.

I 2018 skal Hollow Hearts ut på en landsomfattende releaseturné i forbindelse med plateslipp etterfulgt av flere festivaljobber til sommeren. Til høsten går de i studio for å spille inn «den vanskelige andreskiva».

«I Tromsø har americana ganske så stort publikum… og nå har byen altså også en helt egen stjerne i himmelen. Hollow Hearts leverer på alle parametre»
- Maja Sojtaric, «Det er litt av et kunststykke», Nordlys, 12.01.18

Hollow Hearts er:

  • Ida Løvheim (vokal, gitar og trekkspill)
  • Ida Karoline Nordgård (vokal og bass)
  • Mikael Pedersen Jacobsen (vokal og trommer)
  • Christoffer Nicolai Mathisen (vokal, gitarer og pedal steel)
View Event →
Ondt Blod
May
3
9:30 PM21:30

Ondt Blod

9. mars er ONDT BLOD tilbake med sitt andre album, «Natur» på plateselskapet Fysisk Format! «Natur» er nordnorsk punkrock med samiske røtter, hvor hardcore og metall møter frekk frihetsrock, bjørnen møter Pet Sounds.

Spilt inn i 2017, hundre år etter det første samiske folkemøtet, er «Natur» et samisk skrik fra kolonien, et kamprop mot en fortsatt pågående fornorskning og kolonisering. «Natur» hyller menneskenaturens flere sider, fest og champagne møter gift og jævelskap, infernalsk riffing forent med de mest fengende refrengene i Norden siden ABBA. ONDT BLOD viser med «Natur» at de er en kraft som ikke kan stoppes. Musikk-Norge burde feste bardunene. 

«Natur» er spilt inn i Caliban og Cantus studio i Oslo. Produsert av Yngve Andersen fra Blood Command, med hjelp fra teknikerne Ruben Willem (kjent fra artrock/nekropunklegendene i Haust) og Simon Jackman. Jackman har også mikset utgivelsen. Plata gjestes av Lauritz Lyster Skeidsvold, som trakterer en frekk yachtsaksofon på «Storma». Den samiske popstjerna Ella Marie Hætta Isaksen fra elektropopgruppa ISÁK bidrar også, blant annet i joikeduett på avslutningssporet «Giron». 

Med bare debutalbumet «Finnmark» og noen EPer bak seg, har ONDT BLOD vært spillelistet med fem låter på NRK P3, blitt nominert til Årets Nykommer i Spellemann 2016 og bygd en stor fanskare.

Ondt Blod tar skiva ut på veien våren 2018. Ondt Blod er allerede utnevnt til Nord-Norges stolthet, og gleder seg til å kolonisere resten av Norge gjennom 14 datoer fra februar til mai.

View Event →
England Brooks
Apr
26
9:30 PM21:30

England Brooks

England Brooks, født og oppvokst i Los Angeles, California, gjorde for mer enn 13 år
siden Bodø til sitt nye hjemsted.

Hun har med sin dype, sjelfulle Sarah Vaughan/Nina Simone-aktige stemme, begeistret sine fans om det er på jazzklubb, konserthus eller på NRKs Beat For Beat. Over alt hvor hun synger gjør hun dypt inntrykk. 

Når England Brooks synger fra den store amerikanske sangboken er ikke tillært eller kunstig, det er hennes musikalske oppvekst i jazzens hjemland man hører. Det er sterkt og med en dypt personlig feeling. England Brooks sømløse miks av klassisk swingende jazz og ekte soul hjemmefra, gjør henne til en helt unik blomst i den norske jazzfaunaen. 

Sammen med sitt faste band ga Brooks ut sin debutplate i 2016. Nå har hun blitt 61 år og er en mer aktiv og levende artist enn noensinne.

Med seg, denne kvelden, har hun med seg sin faste gitarist John-Kåre Hansen fra Alta, en mye brukt jazzgitarist, nå bosatt i Bodø. Hansen leder flere egne band og var senest aktuell med, ikke mindre enn, to plateutgivelser i 2017.

Som duo har England Brooks og John-Kåre Hansen spilt sammen i mer enn åtte år. Det blir både swingende og lunt, og med glimt i øyet, når denne duoen inviterer til en musikals aften i jazzens tegn.

View Event →
Din Freundin
Apr
19
9:30 PM21:30

Din Freundin

Din Freundin er arktisk skranglepop fra Vesterålen. Bandet starta som demoprosjektet til låtskriver Marianne Hansen i 2009 men har i løpet av årene utvikla seg til et fullblods alternativt popband med 4 medlemmer.

Låtmaterialet er tektstfokusert, og består av catchy melodier krydret med humor, alvor og sci-fi-referanser. Flerstemt sang og akustisk gitar a la 60-tallets singer/songwritere er ryggraden i musikken, men bandet nøler ikke med å ta avstikkere i retning rock, country eller 80-tallspop der det må til. Låtskriver Marianne Hansen lar fantasien utfolde seg fritt i musikken. Melankolske og absurde tekster settes sammen med vakre og underfundige melodier. Resultatet er fengende musikk som får deg til å tenke, danse og synge. 

Din Freundin slapp i 2016 EP'en "Time is slowing down" og jobber for tiden med låter til neste utgivelse i 2018.

View Event →
Darling West
Apr
12
9:30 PM21:30

Darling West

OBS: Denne konserten har forhåndssalg av billetter.


I starten var Darling West bare en låt. En tekst og en melodi laget av ekteparet Tor Egil og Mari Kreken, som senere også ble navnet på gruppen de startet sammen med Kjetil Steensnæs. I dag har Darling West utviklet seg til å bli et av Norges ledende country- og americanaband. I 2016 vant de Spellemann for albumet «Vinyl and a Heartache».
 
2017 har bragt Darling West på kryss og tvers av landets konsertscener. I august åpnet de selveste Øyafestivalen på hovedscenen i Tøyenparken. De har varmet opp for Lucinda Williams i Finland og spilt med den amerikanske countryartisten Sam Outlaw i Sverige. USA har tatt bandet godt i mot, og med 10 konserter på SXSW i Texas, showcaser i New York og Nashville må det kunne kalles en Amerika-suksess! I september ble de igjen invitert til Nashville og verdens største americana-festival, AmericanaFest, der de spilte tre utsolgte konserter. På tampen av året skal Darling West turnere i Nederland og Belgia. 
 
Darling West sitt nye album «While I Was Asleep» slippes på Jansen Records 16. februar 2018. Albumet følger opp forgjengerne ”Vinyl and a Heartache” (2016) og  ”Winter Passing” (2014). I den anledning legger Darling West ut på ny turné i Norge. De gleder seg til å spille nye og gamle låter - for nye og gamle fans.

View Event →
Jadudah
Apr
5
9:30 PM21:30

Jadudah

Jadudah er et Oslo-basert band som startet opp i Tromsø i 2012. Musikken er som en cocktail mikset av atmosfærisk rock og fengende pop, hvor det hele toppes med Helle Larsens majestetiske vokal. Kvintetten har tidligere vært Ukas Urørt, Årets Underwood-band på Norwegian Wood og sluppet sitt debutalbum «Strangers», hvor låta «Red» ble kronet med en fantastisk musikkvideo som har fått oppmerksomhet på flere internasjonale filmfestivaler.

I 2017 har Jadudah sluppet singlene «What We Built» og «Messed Up» som gikk rett inn på B-listene til NRK P3 og NRK P13, hvor sistnevnte singel har over 160 000 streams på Spotify. Med flere norgesturnéer og festivaler under beltet, er Jadudah et særdeles solid liveband du ikke vil gå glipp av!

View Event →
Peer Nic
Mar
22
9:30 PM21:30

Peer Nic

Musikken til Peer Nic springer ut fra en klassisk sanger/låtskrivertradisjon hvor artister som Richard Thompson, Townes van Zandt og Bob Dylan er ledestjerner. Sangene bæres frem av innovativt gitarspill og åpne stemminger og har et stort stemningsmessig spenn - fra den søte Beatlesaktige visa til hymner fra låtskriverkunstens mørkere skoger. Vesterålingen har konsertert jevnt hjemme i Norge i en årrekke, lagt bak seg to Islandturnéer, spilt studiokonsert i Buenos Aires og festivaljobb i Brüssel. 

På nyåret kommer debutplata «Highlands/lowlands», produsert av Rune Berg kjent fra The Margarets og Number Seven Delhi. På platen bidrar blant andre Signe Marie Rustad, Frank Hammersland (Pogo Pops) og Olaf Olsen (Big Bang).

Den unge sortlendingen har mye på hjertet, og torsdag 22. mars ser du han under Halv ti på torsdag på Dama di.

View Event →
Barren Womb
Mar
15
9:30 PM21:30

Barren Womb

Nesten tre år etter forrige album er Barren Womb nå tilbake med "Old Money / New Lows" - en sirupsseig, primal punkegryte servert over åtte spor, hvor bandet fortsetter sin evige søken etter nye måter å stave verdens undergang på.

Siden oppstarten i sent 2011 har de nordiske støyrockerne holdt helvete med sitt minimale uttrykk, grisehøye volum og endeløse eksperimenteringsbehov. Duoen, bestående av vokalist/trommeslager Timo Silvola og vokalist/gitarist Tony Gonzalez, tar hovedsakelig i bruk primitiv dynamikk og riffets kraft for å hamre poenget sitt inn.

Fra det øyeblikket sparsommelig tromming og et syrlig narrative sparker i gang åpningslåten "Crook Look", helt til siste tone ringer ut på storslåtte "Russian Handkerchief", treffer "Old Money / New Lows" som en slegge. Aggressive gitarer, harde, klaskete trommer og skrikevokal er representert i bøtter og spann, men man kan også spore en popnerve, kanskje aller klarest på "Theory Of Anything". Inn i mellom alt bråket har det rett og slett sneket seg inn en håndfull øremark. De roligere tempoene på albumet har gitt komposisjonene større pusterom og åpnet opp for en mer melodisk tilnærming. Det fenger, men på samme måte som AmRep eller Dischord sin katalog fenger. 

View Event →
Sunshine Reverberation
Mar
8
9:30 PM21:30

Sunshine Reverberation

Sunshine Reverberation spiller garage rock. Inspirert av psychedelia og krautrock skaper de en sonisk sfære i likhet med artister som King Gizzard, Thee Oh Sees og White Fence. Musikken innehar også punkens råskap og det er lett å spore inspirasjoner som f.eks Iggy & The Stooges.

Bandet startet i hjertet av Tromsø i siste halvdel av 2014, ved mørketidas frambrudd. Sunshine Reverberation møttes gjennom lange jam sessions i kjelleren på en møbelbutikk, der de fant seg til rette i et fuzz-fylt, psykeldelisk og melodisk lydlandskap. Helt fra start har de vært kronisk blakke og har måtte adaptere seg til en streng DIY fremgangsmåte.

Sunshine Reverberation er rolig, kontrollert og drømmende før de plutselig drar deg inn i en dimensjon hvor fuzz og støy regjerer. Et firehodet troll som sparker, spytter og vrir de siste dråpene syre ut av rock’n’roll’s råttende lik.

Deres selvtitulerte debutalbum ble sluppet i april 2017, og høstet gode kritikker fra både nasjonal og internasjonal musikkpresse. Musikken har også blitt plukket opp av radiostasjoner fra England til Israel, så vel som NRK og flere av landets studentradiostasjoner.

View Event →
Veskehund
Mar
1
9:30 PM21:30

Veskehund

For ca 1. år siden debuterte Veskehund på Dama di. Siden da har bandet gitt ut en singel som jevnlig blir spilt på radio, gjort en rekke spillejobber og skrevet ny musikk. 
Programmet for sommeren inneholder også spennende festivaljobber.

Veskehund har også spilt inn en ny singel og feirer dette med en konsert på Dama di torsdag 01. mars. Den nye musikken, er som før vanskelig å sette i bås, men kan plasseres under paraplyen pop, rock og poprock.

På konserten på dama blir det presentert nytt låter, samt at det blir gjenhør med noen av de gamle sangene. Bandet gleder seg som en hund til konserten, og lover de besøkende at de er i topptrent og usedvanlig god spilleform. Mulig det blir noen overraskelser. Den som kommer får se.

View Event →
Ivar Bowitz
Feb
22
9:30 PM21:30

Ivar Bowitz

Ivar Bowitz spiller vanligvis konserter sammen med bandet sitt Cold Mailman, men torsdag 22. februar er han for en anledningen mutters alene på scenen igjen slik hele prosjektet startet. Ivar hater å spille konserter alene, og derfor er det store muligheter for gjesteartister.

For anledningen har Ivar laget nedstippede versjoner av gamle Cold Mailman-hits og han blir også å presentere smakebiter fra kommende utgivelser. Dette gleder vi oss veldig til!

View Event →
Hvitmalt Gjerde
Feb
15
9:30 PM21:30

Hvitmalt Gjerde

OBS: Denne konserten har forhåndssalg av billetter.


Etter et flertalls femmere og seksere på terningen for albumet «Våken» fikk Hvitmalt Gjerde nylig en velfortjent Spellemannsnominasjon i kategorien indie. De siste årene har det skranglete rockebandet fra Bergen spilt alt som kan spilles i Norge, og er nå ute på ny for å spille et knippe utvalgte steder i landet, deriblant gode gamle Dama Di i Bodø!

Hvitmalt Gjerde er så skranglete at det ikke burde gått an å være så tilgjengelig samtidig, og med siste album understreker de dette så til de grader!

2018 byr på spennende nyheter, følg med, og ta turen til neste konsert med et av Norges beste liveband!

View Event →
Pistonhead
Feb
8
9:30 PM21:30

Pistonhead

Pistonhead er et ekte rockeband som gir deg et spark i trynet blant all den rolige musikken som spilles rundt om for tiden! 

Pistonhead er bandet som skal føre rock ‘n’ roll tilbake der det hører hjemme, øverst og fremst! Med tunge, heavy gitarriff, en groovy bassist, en hardtslående trommis og en whiskey-infistert bakfull butikkslakter på vokal, har Pistonhead planer om å ta verden med storm! 

Make Rock 'n' Roll great again

Vokal: Arild Wennersberg
Git: Tor Einar Freding Holien
Git: Lars Jacob Angelsen
Bass: Thomas Freding Holien
Trommer: Øyvind Wennersberg

View Event →
JUNO
Feb
1
9:30 PM21:30

JUNO

JUNO består av fem unge musikere fra jazzlinja i Trondheim. Høsten 2017 ble bandet plukket ut til å være med på Oslo Jazzfestivals «Nordic Showcase». De har også spilt på festivaler som Skien Jazzfest, Moldejazz og Trondheim Jazzfest det siste året. JUNO spiller originale komposisjoner som utforsker grenseområdet mellom fri og arrangert musikk.

Den uvanlige besetningen, med to vokalister i front, gir musikken et karakteristisk preg, og i landskapet blant rytmiske motiver og organisk samspill, kombineres kompleksitet og fengende lekenhet.

View Event →
Lars Knutsen
Jan
25
9:30 PM21:30

Lars Knutsen

Lars Knutsen fra Bodø er nok for de fleste mest kjent som revyskuespiller i Asylrevyen. Med utgivelsen «Rønvikgutt» debuterte Lars som plateartist 2016, og i september slapp Lars Knutsen sitt nye album albumet «Du og Æ»

Sjangeren er visepop med nordnorsk tekster. Lars er Bodøgutt på sin hals, så flere av sangene handler om å bo og vokse opp i Bodøbyen. Lars har gjort flere musikkvideoer. Hans video «Æ sku ønske at du kunne bli» har over 25.000 visninger.

På konserten på Dama di har Lars Knutsen med seg sitt faste band som består av:

Geir Ove Åbornesgitar
Sebastian Rollandpiano
Reidar Waagebass
Steinar Anglertrommer

View Event →
Marthe Halvorsen
Jan
18
9:30 PM21:30

Marthe Halvorsen

Marthe Halvorsens musikk befinner seg et sted i folk/pop/world sjangeren, og hennes karakteristiske stemme har en helt egen evne til å snike seg under huden på den som lytter. Melodisk og drømmende, men samtidig sterkt tilstedeværende. Med kjærlighet for et organisk og nakent lydbilde, lager Marthe Halvorsen musikk som berører. Med seg til Dama di har hun med seg Ove Pedersen på gitar.

Vokst opp med gamle sjømannsviser på bestemors fang hjemme på Fauske, har Marthe etterhvert tatt verden under sine føtter og studert ulike musikktradisjoner rundt omkring i verden. Sommeren 2015 debuterte hun på den nordnorske musikkscenen, og spilte konserter på blandt annet SALT og under Nordland Musikkfestuke. Hun har siden gjort en rekke konserter i Norge og i Canada, hvor hun har vært basert den siste tiden. 

I 2016 slapp hun sin første singel "Potential", og har i høst vært hjemme i Norge for å spille inn sitt første album i Store Studio i Bodø.

View Event →
Jan
4
9:30 PM21:30

Glovarm

Glovarm er et ungt rocke-band fra Bodø. De har etter hvert funnet seg mer til rette i sin egen sjanger og har tatt inspirasjon fra både indie og pop-rock. Bandet er omtalt som et ungt, men allikevel erfarent band, til tross for sin unge og spredte alder.

Glovarm har vært svært aktive de siste årene, og har spilt på det som kan krype og gå av scener rundt om i Bodø. Nå er de klare for sin første konsert på Dama di

Glovarm består av:
Tommy Jee Westermann (vokal)
Oliver Solberg Tymi (gitar)
Lars-Petter Næss (LP) (gitar),
Iver Seljeseth (bass)
Fredrik Nordvik (trommer)

View Event →
Dec
28
9:30 PM21:30

Rainer / Nergaard / Kolberg

Med en blanding av originale komposisjoner og fri improvisasjon skal trioen spille sammen for første gang i en eksklusiv romjulskonsert på «Halv ti på torsdag». Du har kanskje hørt noen av dem tidligere i band som Bushman's Revenge, Brat, Rune Your Day, Roundtrip, eller Team Hegdal. Dette er en energisk pianotrio som er en smule røff på utsiden, men kan være vakker på innsiden. Musikerne er kjente på hvert sitt område for sitt lyttende samspill, spontanitet og fokus på å lage musikk i øyeblikket. Konstellasjonen ble nylig til igjennom sterke felles referanser til frijazz og rock på 1960-70 tallet, og de har latt seg inspirere av musikere som Paul Bley, Ornette Coleman, Keith Jarrett og Svein Finnerud Trio. 

Gutta kan garantere en fremoverlent konsertopplevelse av de sjeldne. 

Joakim Rainer Petersen - Piano
Rune Nergaard - Bass
Ole-Thomas Kolberg - Trommer

View Event →
Dec
21
9:30 PM21:30

Lyse Nytter

Lofoten er i vinden om dagen. Ikke bare blant backpackere, bobilturister, toppturentusiaster og miljøvernere, men også på musikkscenen. Og det siste tilskuddet fra det brusende nordnorske poplandskapet er Lyse Netter.

Lyse Netter er et fullblods Lofot-band. Selv om de fem gutta nå er bosatt i Oslo, har oppveksten blant bratte fjell, væromslag og midnattssola gjort valget av bandnavn selvskrevet for dem. Inspirert av band som Phoenix og St. Lucia, har de brukt det siste året på å lage lydbildet de selv skulle ønske de vokste opp med. Et friskt og catchy popsound ispedd 80-tallsentusiasme og dansegulvsvennlig poprock.

Deres første singel Prøva Igjen gikk rett inn på spillelistene på både NRK P3 og NRK P1, var en de mest spilte norske låtene på radio i sommermånedene og ble av P3s musikksjef Mats Borch Bugge hyllet som ”Nordlandsindie på sitt mest dansbare”. Hør på Prøva igjen her:https://open.spotify.com/track/2VFCPl8kLfeU7qfzGq9mBn

Fredag 13. Oktober kommer oppfølgeren "Kor enn du finn på å dra". Låten er også av det dansbare slaget, men denne gangen beveger bandet seg i en noe mer storslått retning både melodisk og tematisk. Teksten er en rett frem kjærlighetserklæring som viser hvor langt en kan være villig til å strekke seg for alt det fine man kan få igjen av et godt forhold. 

Konserten på Halv ti på torsdag blir bandets tredje liveopptreden noensinne og de ser svært frem til å komme hjem til Nordland. 

Bli med å gjøre den mørkeste kvelden i året til en lysere affære og se mot sommeren med Lyse Netter!

KLUBB: Tour de Dance
Klubbkonseptet Tour de Dance tar deg med på en heidundrende reise mellom nordisk disco og tropisk house, fra westcoast hiphop til eastcoast RnB, fra fortid til framtid og opp i mente med en solid dose varierte hits fra de siste fire tiår! 

Turguidene Marius Vesteraa - en eksotisk danser fra nettfenomenet Rytmeguttene, og Isak Falch Alsos, kjent fra NRK-serien Den Store Reisen (2008) legger opp til en spennende og variert helaften, og fører deg trygt og ansvarsfullt ut på dansegulvet med en garanti for goood S!

View Event →
Dec
14
9:30 PM21:30

Miss Nöyd

Miss Nöyd er melankolsk folk-pop som omfavner deg og drar deg inn i stemningsfulle historier om kjærlighet og livet. Bak Miss Nöyd står sanger, låtskriver og gitarist Bente Kristine Lorentzen fra Henningsvær. Med seg denne torsdagen har hun trommeslager og improvisasjons-musiker Brage Tørmænen fra
Kirkenes.

View Event →
Dec
7
9:30 PM21:30

Forsvaret

Forsvaret ga ut albumet «Sult» på digitale strømmetjenester i 2016, og med sitt beinharde uttrykk gjør kvartetten raseri til musikk og roping til lyrikk. 

Musikken er aggressiv og kompromissløs, helt i tråd med tekstene som kommenterer og kritiserer vår endeløse forsøplingstradisjon som har manifestert seg i masseproduksjon og fornyingsperversitet. Stilen til Forsvaret kan beskrives som thrash og har en hardtslående venstrehook til lyttere. Bandet består av Håvard Winther, Sindre Nicolaisen, Endre Njøs og Frode Kommune

Førr Faen!!

View Event →
Nov
30
9:30 PM21:30

Regnvær


Regnvær er et popband som synger på dialekt. Bandet har på kort tid rukket å spille på mange av byens scener, samt Trænafestivalen, Folk & Fisk og Parkenfestivalen. 
Nå er de klare for Dama di 30. November!

Regnvær er aktuell med sin andre singel som de slipper digitalt nå i november. Deres første utgivelse "La mæ drøm" ble spilt på radio av både NRK P1 og NRK P3, og låta har per dags dato blitt streamet over 80 000 ganger på Spotify. 
Bli med når bandet inviterer til releasekonsert av "Høyere" 30. November.

Overskuddet av billettsalget går til Barnekreftforeningen i Nordland.

View Event →
Nov
23
9:30 PM21:30

The band called Oh

The band called Oh har siden oppstarten i 2011 gitt ut to EPer og et kritikerrost og Spellemannsnominert album. I 2016 jobbet de med, og framførte bestillingsverket «Guerrilla Gardening» for Varangerfestivalen og i mai slapp de første utdrag, «Tree Hugger», fra albumet som slippes kronologisk i høst, med første låt ute 25. august. «Guerrilla Gardening» er en ode til det grønne og fruktbare. Musikken trekker linjer til artister som Anderson .Paak, Frank Ocean og The Weeknd og tilhører en sjanger vi ser former den nye popmusikken på internasjonalt nivå i dag.

Bandet fra Tromsø har tidligere fått enestående og utelukkende positive kritikker for sine uforglemmelige liveopptredener med deres unike tolkning av neosoul-sjangeren. De har lagt godt over 200 spilte konserter bak seg i både Norge, USA, Spania og Russland, og etter fullsatte By:Larmkonserter i 2014 skrev Aftenposten at de har et helt spesielt internasjonalt sound.

BANDET BESTÅR AV:
Frode Larsen - Vokal og tekst
Morten Steene - Bass
Eirik Fjelde - Keys
Jonas Karlsen - Perkusjon
Arnljot Nordvik - Gitar
Foto: Knut Aaserud

View Event →
Nov
16
9:30 PM21:30

Cecilie Haukland


Cecilie Haukland er født og oppvokst i Bodø og har lang fartstid i musikkmiljøet i hjembyen. De siste årene har hun samarbeidet med Karl Petter Aarseth Nordbøe, noe som resulterte i hennes første utgivelser som soloartist og to singelslipp sommeren 2016. Det ble noen besøk i studio i 2017 og denne høsten slippes blant annet hennes tolkning av «Har du fyr».

I tillegg til eget materiale fremfører hun også stemningsfulle tolkninger av andre låter innen pop/vise sjangeren.

View Event →
Nov
9
9:30 PM21:30

Thale Krogtoft Jensen


I høst slipper Bodøjenta Thale Krogtoft sin debut-musikkvideo «Danse med døden». Når hun for første gang skal spille bare egne låter, kommer hjerte til å banke litt fortere. Med seg har hun Mikal Reinvik på bass, Aksel Bakke på trommer, Ann-Iren Hansen på vokal og Bjørn-Andor Drage på keys.

View Event →