Pendel 0190
Nov
14
9:30 PM21:30

Pendel 0190

Foto: Tom Rune Juliussen

Foto: Tom Rune Juliussen

Pendel 0190

Påsken 2018 satt en betenkt gutt på en buss opp til Alta der han skulle spille konsert med et 70talls rockeband. Der satt han time etter time i sine egne tanker og etterhvert begynte tankene å spinne og ideen kom sildrene inn om å starte et soloprosjekt. Etter litt over et år, mange lystige lag med diverse instrumenter og litt ekstra selvtillit skal denne betenkte gutten komme til Halv ti på torsdag. Musikken er en flott sammensmeltning av vise, folk og pop. på scenen med diverse instrumenter - Christo Stangness

View Event →
BUHRE
Nov
21
9:30 PM21:30

BUHRE

Bandbilde.jpg

BUHRE

BUHRE er artisten, låtskriveren, instrumentalisten og vokalisten Bjørn Morten Johansen fra Fauske, også kjent som frontfigur i bandet Inculcado. Sammen med Inculcado har Bjørn Morten Johansen gjort omfattende turnéer i hele Norge og gitt ut flere studioalbum. Det er gjort konserter både på klubber og store festivaler som har ført til god erfaring innenfor sceneopptredener i stort og smått.

Nå står BUHRE på egne bein og skriver låter med ‘’løs snipp’’.

- Jeg skriver låter som kommer fra mitt indre univers og mine fantasier og drømmer. Grenseløse idéer sammen med et multi-instrumentalt krydder fra bandet vil utløse noen veldig fine musikkopplevelser.

Det flotte BUHRE-bandet består av Fredrik Teodor Siggerud og Ørjan Olsen.


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
Gråstein
Nov
28
9:30 PM21:30

Gråstein

Gråstein.jpg

Gråstein

Gråstein er en gruppe bestående av fire godt voksne og rutinerte ringrever fra ulike deler av Bodøs musikkmiljø. De spiller gitarbasert rock, med røtter tilbake til 70-tallet. Låtene er selvskrevet, og tekstene på klingende nordnorsk.

Gruppa består av Alv O. Bikset på vokal, Jørn Magne Hanssen på bass, Odd Magne Johnsen på gitar og Harald Olaussen på trommer.

View Event →
Falling Skies
Dec
5
9:30 PM21:30

Falling Skies

image1.jpeg

Falling Skies

Falling Skies er en pop-trio fra Bodø og Meløy. De selvlagde poplåtene er både fengende og dansbare, som passer perfekt for det flotte “Halv ti på torsdag”-publikumet.

Falling Skies har eksistert siden desember 2018 og har på den korte tiden gjort seg bemerket i det nord-norske musikklandskapet. Bandet ble blant annet plukket ut som ett av bandene til Skogen-scenen på Parkenfestivalen i 2019, og spilte senest for et fullstappa Sportsbaren under Kulturnatt 2019.

Bandet består av Henriette Annie Skarstein på bass, Joakim Nordvik på vokal og gitar og Aron Holter på trommer.


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →

Skarheim
Nov
7
9:30 PM21:30

Skarheim

Skarheim bilde til dama di.png

Skarheim

Trond Skarheim tok Nordland med storm da han debuterte med albumet Tvibi og kritikerroste konserter på Nesna og Mo i 2018. Låtene skriver og synger han selv på Nord-norsk, og nå skal han endelig spille i Bodø! Med seg har han verdens beste band: Thale Krogtoft Jensen (vokal/perc), Aksel Bakke (trommer), Carl-Henrik Buschmann (tangenter), Mikal Reinvik (gitar), Jørgen Straumfors (gitar) og Bjørn Ronny Hansen (bass).


FØLG OG LIK

Facebook

View Event →
Birri
Oct
31
9:30 PM21:30

Birri

6.png

Birri

BIRRI er låtskriver og sanger Brita Skare Malvik, som i dag kaller Lofoten hjemme. Hun vokste opp en ivrig lytter til vintage rock'n'roll blant ville fjell og vakre fjorder på Nordvestlandet, og her fant hun både sangen og pennen. I dag har musikken hennes en spennende karakter der retro elementer møter et mer moderne lydbilde.

10. mai i år slapp BIRRI debutsingelen "Ten Years", til god respons. Den ble bl.a. raskt plukket opp til ulike spillelister på Spotify og TIDAL, og ble spilt på både RadioSignal og NRK P13. 
Lofotpostens anmelder trillet en sekser på terningen og skrev under overskriften «Glitrende god americana» at «debutsingelen lover svært godt for det kommende albumet». 
I august kom singelen «Longest Wait», en sjelfull låt med solide sekstitalls-referanser, spilt inn i ett live take i Store Studio i Bodø.

Som artist balanserer BIRRI på komfortabelt vis mellom sjangre og låner fra både rock, americana og gospel/soul. Det siste året har hun begeistret publikum på flere klubb- og festivalscener med sin rå vokal og sine sterke tekster og livsbetraktninger. I oktober kommer endelig debutalbumet, og BIRRI tar med seg fullt band til Dama Di 31. oktober for å feire slippet!


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
brenn.
Oct
24
9:30 PM21:30

brenn.

Foto: Isak Jenssen

Foto: Isak Jenssen

brenn.

brenn. inntar Dama di 24. oktober med Elsker Tour! <3Etter en fullspekket festivalsommer med kritikerroste opptredener på festivaler som Roskilde, Malakoff og Øyafestivalen, er den fargerike rockeduoen for sin første headlinerturné. brenn. inviterer til Elsker Tour i forbindelse med slipp av deres debutalbum «Elsker» høsten 2019!Alt ved brenn. viser at rocken fremdeles kan være uredd, fri, uhøytidelig og fargesprakende, og dessuten påvirket av usannsynlige referanser i helt andre musikalske leire. To singelslipp i 2019 har resultert i to ganger «ukas låt» på P3, og den nyeste singelen «Keen» ligger fortsatt inne på radiokanalens B-liste - 13 uker etter at den kom ut.En imponerende sommer har resultert i gode anmeldelser. NRK P3 sparte ikke på kruttet etter å ha sett brenn. på Malakoff tidligere i sommer, og belønnet bandet med terningkast 6: 

«brenn. er ikke bare det søteste, men kanskje også Norges beste rockeband akkurat nå. For min del driter jeg i om rocken dør, så lenge brenn. lever» – Håvard Røsæg, NRK P3

VG opplevde energibombene under Øyafestivalen, og belønnet brenn. med terningkast 6:

«Jeg har sett norsk rocks fremtid. Den står i flammer.»Opplev Norges søteste og beste rockeband akkurat nå på Dama di.
FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
Lyse Netter
Oct
17
9:30 PM21:30

Lyse Netter

R1-00423-0035crop.jpeg

Lyse Netter

Lofotbandet Lyse Netter spiller popmusikk på Nord-norsk, leverer et liveshow uten like og gjester 17. oktober Bodø og Dama Di for andre gang! Forrige gang de spilte i Bodø i desember 2017 var Dama Di fullpakket til randen, og vi regner med det kommer like mye folk denne gangen ettersom Lyse Netters siste singel "Vi lar aldri sola gå ned" har gått i tung rotasjon på både NRK P1 og NRK P3 hele sommeren 2019.

Og når de nå besøker oss igjen har de også med seg en helt fersk EP i bagasjen! EPen som skal hete "Alt som går opp" består av fem friske og velproduserte poplåter. Lyse Netter manøvrerer seg gjennom et moderne og stramt poplandskap, som både nikker til popyndlinger som 1975 og Troye Sivan, toneangivende 80-tallspop som Prefab Sprout og The Cure med tydelige referanser til nyere RnB og Hip Hip-produksjoner. Samtidig holder det nære nordnorske tekstuniverset oss godt plassert innenfor nordlig breddegrad.


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
Kim, Agnes og Per Willy
Oct
10
9:30 PM21:30

Kim, Agnes og Per Willy

AKP.png

Kim Lie, Agnes Born og Per Willy Larsen

Ta med både dansefot og sangstemme, for dette blir gøy! Den nye trioen bestående av Kim Lie, Agnes Born og Per Willy Larsen (Manna) skal blant annet presentere splitter nye låter fra det nye reggaeprosjektet "Shangala".

Velkommen til Halv ti på torsdag med Kim Lie, Agnes Born og Per Willy Larsen!

View Event →
Kjempe-Yes
Oct
3
9:30 PM21:30

Kjempe-Yes

POP02731.jpg

Kjempe-Yes

Kjempe-Yes er soloprosjektet til Kristoffer Nohr Unstad fra Kråkesølv. Med fartstid fra musikkmiljøet i Bodø siden midten av 2000-tallet, trer gitaristen og låtskriveren omsider fram i scenelyset på egen hånd.

Med samfunns- og hverdagskritiske tekster tilsatt trommemaskiner og gitarer, blander Kjempe-Yes synsing og satire med dystopiske fremtidsvisjoner og skildringer fra dagliglivet. Alt fra den digitale nabokjerringa til norsk våpenindustri og liberale tankesmier legges under lupen, mens musikken sender gjenkjennende nikk til artister som Beck, Elliott Smith og Terje Nilsen.

Kjempe-Yes slapp debutsingelen «Den nye sosialismen» digitalt i starten av september, og Nohr Unstad jobber for tiden med å snekre sammen et album. På scena denne kvelden har han med seg lillebror og evig musikalsk makker Petter Nohr Unstad.


FØLG OG LIK

Instagram

View Event →
Hanne &amp; Kristina
Sep
26
9:30 PM21:30

Hanne & Kristina

IMG_9267.jpg

Hanne & Kristina

De bodøbaserte artistene Hanne Engan og Kristina Rasmussen har spilt sammen i litt over ett år som duo.

Denne torsdagen skal de sammen med Harald Georg Høyem Olsen spille for første gang som trio på Dama di. Her blir det formidlet et nedstrippet repertoar med vakre harmonier, gitarspill og piano. Låtene er en miks av egenkomponert og cover.


View Event →
ALFA BT
Sep
19
9:30 PM21:30

ALFA BT

COVER EP 5.jpg

ALFA BT

Ydmyk. Sårbar. Fruktbar.

ALFA BT er aliaset til bodøartisten Johan Kjeldsen Myhre som lager urban/hip-hop inspirert av Sad Boys og Drain Gang.

Selv om navnet kanskje er ukjent for mange, ga den unge artisten nylig ut EPen «Asleep» på Soundcloud, og han har også bidratt med tekster til Fiktivt Forlag-boken «Ekte rap» som nylig kom ut i butikkene.

Torsdag 19. September spiller han sin aller første konsert på konsertkonseptet «Halv ti på torsdag», en perfekt kickoff for den aller første utgaven av´hiphop-festen Lariofestivalen som starter dagen etter.


FØLG OG LIK

Instagram

View Event →
Resirkulert
Sep
12
9:30 PM21:30

Resirkulert

Foto: Isak Bakkeli

Foto: Isak Bakkeli

Resirkulert

Resirkulert fra Tromsø er et veletablert indierock-band og spillte på de fleste store norske festivalene allerede i konfimrasjonsalder (Bukta, Øya, Slottsfjell, Træna og Riddu for å nevne noen). Musikken bærer ofte et gladtrist preg, med språksmarte tekster som omhandler alt fra f.eks å finne seg selv, surrealistiske verdener og samfunnskritikk. Siden gjennombruddet med radiohiten «Nederst på lista» i 2015 (da gjennomsnittsalderen var 16 år, og yngstemann var 14), har Resirkulert rotert jevnlig på både NRK P1 og NRK P3 med låter som «Før æ går til mitt», «Over vannet» og senest «Áddjá», «Palass» og «Feil vei».

I 2017 kom debut-albumet «Du snakke for dæ sjøl» og nå i Oktober 2019 kommer altså oppfølgeren «For en dag, for et liv».

En bemerkelsesverdig evne til selvrefleksjon har resultert i en allmennt personlig plate som tar for seg både gledene og vanskelighetene med å finne frem på et sted i livet der man står ovenfor noe så stort som å etablere sitt eget liv. Låtene er innom selvrealisering, drikkekultur, hvordan vi glemmer at vestlig media ikke nødvendigvis er nok om du vil forstå helheten, ensomhet og vennskap; temaer og situasjoner man eksponeres for i samfunnet idag, både som unge og voksne. En viktig plate, i følge bandet.

Bandet legger ut på sin første Norges-turné i høst når plata er ute.

«For en dag, for et liv» slippes 4.oktober!


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
Veskehund
Sep
5
9:30 PM21:30

Veskehund

Foto: Bernt Dyrstad

Foto: Bernt Dyrstad

Veksehund

For Veskehund var 2018 et innholdsrikt år. Mange konserter i hele fylket, samt nye låter distribuert på strømmetjenester. 2019 har vært brukt til å komponere ny musikk, og førstesmakebit ble presentert 01. august!

På Dama Di blir de nye låtene spilt. «Tog som går» er en fortelling om når ungdommens drømmer kræsjlander i møtet med A4-livets nådeløse realitet. «Stjerna» som slippes 01.09 er meningen skal være en tankevekker til de som blir formet av dem som har makt, og i tåka som han/hun beveger seg i for å passe inn biter man seg selv tilslutt i ræva.

Disse to, samt gamle «klassikere» blir presentert av et band med fortsatt stigende formkurve. For nye og gamle lyttere er det ingen grunn til å holde seg hjemme 05.09.

Vi sees!

FØLG OG LIK

Facebook

View Event →
Heave Blood &amp; Die
Aug
29
9:30 PM21:30

Heave Blood & Die

190829 HB&D.jpg

Heave Blood & Die

Heave Blood & Die fra Tromsø slapp sitt andre album «Vol II» i som har blitt unisont hyllet i norsk og internasjonal presse. «Verdensklasse», «Dødsstøt mot kjedsomhet», «Et av årets beste album», «Flaggskip i egen sjanger» – lista med superlativer er lang, og kvintetten har på kort tid etablert seg som et av landets mest spennende band, både på plate og live.

Etter plateslippet sikret bandet seg finaleplass i NRK P3s Urørtfinale, noe som førte til konserter over hele Norge. Siden da har bandet spilt Øyafestivalen, Malakoff rockfestival og Buktafestivalen, blant andre.

Med unike bruk av synther, harmonier, pedaler og lekne trommer viser bandet fort hvordan de er ulike fra noe du har hørt før. Bandet kunne nylig dele at de spiller på Roskilde 2019. Heave Blood & Die er et band du må få med deg live!

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube
Hjemmeside

View Event →
The Five Lads
Aug
22
9:30 PM21:30

The Five Lads

Foto: Julia Nesheim

Foto: Julia Nesheim

The Five Lads

Bodøbandet The Five Lads spiller rockemusikk som har tøffe elementer av blues i solopartiene. De har bare spilt sammen i litt over ett år, men har likevel spilt på flere scener rundt om i Bodø. I mai 2019 kvalifiserte de seg til finale i Union Bluescup på Notodden Bluesfestival med førsteplass i Trondheim. Gutta øver mye og gir alt når de spiller, så dette er verdt å få med seg.

The Five Lads består av består av fem unge gutter, men han siste aldri møter opp


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
View Event →
Isah
Aug
15
9:30 PM21:30

Isah

Foto: @akamike

Foto: @akamike

Isah

Parkenfestivalen presenterer også i år klubbkonsert på «Halv ti på torsdag» som en del av festivalen, og i år er det det nye stjerneskuddet Isah som står for tur!

Isah er 19-åringen fra Stavanger, som med sin sjelfulle og r&b-vennlige stemme, på kort tid har rukket å gjøre seg bemerket landet over. Singelen «Hallo» med Dutty Dior er lista på NRK P3 og P1, og allerede nå kan låta regnes som stor en sommerhit med sine fem millioner avspillinger på Spotify.

Bookingene har heller ikke latt vente på seg for Isah, fra å fylle klubbscener rundt om i landet til å varme opp for Lauryn Hill i Oslo Spektrum. I tillegg har Isah nettopp tilbakelagt en vårturné med Karpe (med et utsolgt Bodø Spektrum som ett av stoppene), og i sommer spiller han på festivaler over hele landet, inkludert avslutningskonserten på Øyafestivalen med Karpe. Uka etter er det Parkenfestivalen og det populære konsertkonseptet «Halv ti på torsdag» på Dama di som står for tur for Isah.

21. juni kom første del av Isah sin debut-EP «sukkerspin & hodepine (del 1)» til terningkast fem fra blant annet NRK P3 og Dagbladet. Sistnevnte omtaler Isah som «det vokalmessige kjærlighetsbarnet til Justin Bieber og The-Dream». Isah er også en vital del av Karpe-prosjektet «SAS PLUS / SAS PUSSY» hvor han bidrar med koringer på omtrent hele albumet og på låtene «Syreangrep» og «Blod, homie».
FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
Tarsius
Aug
8
9:30 PM21:30

Tarsius

Tarsius band picture.jpg

Tarsius

Tarsius er et eksperimentelt og energiskt hardrock band fra Bodøs forstader som vil sette fart på saker og ting med et musikalsk frontalangrep av uante dimensjoner.

Bandet har eksistert som en del av musikkmiljøet i Bodø i snart 8år. De siste få årene har de derimot blitt mindre synlige, da over halve bandet har emigrert ut av fylket for å studere. I løpet av denne perioden har de arbeidet med debutplaten sin som de slapp 5. april 2019.

Fra oppspritet disco via psykedeliske eventyr til tyngre riff mener vi dette burde inneholde noe for enhver musikkelsker med et åpent sinn.

Med mindre den kommersialiserte popen har hjernevasket deg fullstendig, skal nok Tarsius klare å vekke din indre primat!

Tarsius består av:
Håkon Anthonsen - Vokal, synth
Bendik Savstad - Synth
Esther Torsvik Gieselmann - Trompet, Synth
Jørgen Mevik Andersen - Gitar
David Sandstrak Valvik - Gitar
Petter Solvik Dahle - Bass
Erlend Edvardsen - Trommer

Denne gangen stiller de som en litt amputert kjerne i godt selskap av gode venner på og av scenen!

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
Pontypandy
Aug
1
9:30 PM21:30

Pontypandy

pontypandyyyyyyy.jpg

Pontypandy

Pontypandy er et band bestående av fire musikere og venner fra Bodø. Sammen, og hver for seg, har de spilt i flere ulike konstellasjoner der jazzens improvisasjon har vært en sentral del av uttrykket. De ulike medlemmene i gruppen fant tilbake til hverandre etter folkehøgskole og universitet i fjor sommer under musikkfestuka, som ble fødestedet til Pontypandy.

Nå er de igjen klare for å ta med sin New York-inspirerte fusion/jazz til Dama Di, hvor alle anbefales å ta turen innom!

PONTYPANDY er:
Håvard Belsheim, piano/synth
Emil Fjeldavli, trommer
Sondre Lekang, kontrabass
Einar Sletten, gitar
View Event →
JOY
Jul
25
9:30 PM21:30

JOY

190725 JOY.jpg

JOY

Bak bodøbandet JOY finner vi Julian Jørgensen som sammen med Audun Anvik, Andreas Strand, Henrik Mavlund og Sahib Rognan lager egenskrevne låter som best kan beskrives som lett, livlig og energisk. Inspirasjonen er hentet fra nordnorsk pop, og Dama di er veldig happy for at de spiller en av sine aller første konserter på «Halv ti på torsdag»!


FØLG OG LIK

Facebook

View Event →
Grenseland
Jul
18
9:30 PM21:30

Grenseland

64831794_2346765058944790_2600591204395515904_n.jpg

Grenseland

Trioen Grenseland møttes på jazzlinja ved NTNU i Trondheim i 2017 og har siden det spilt sammen i en rekke forskjellige band og reist på kryss og tvers over store deler av landet sammen. Nå tar de endelig turen nordover!

Trioen består av av et knippe fremadstormende musikere av den nye generasjonen fra den vitale norske jazzscenen. Ryktene forteller om et band med et synergisk samspill med heftige rytmer, høy energi og et snev av melankoli som ikke er redde for å la øyeblikket styre musikken inn i uoppdagede territorier.

Man finner musikerne også i band som 2019: A Jazz Odyssey!, GURLS, Seul Adore, Kokong, ØyvindLAND, Tinnitusekspressen og Yellothrone.

Med det kommer Grenseland til å løfte taket av Dama Di 18. juli!

GRENSELAND
Joakim Rainer Petersen - piano, synth, perkusjon
Andreas Svabø - kontrabass
Elias Tafjord - trommer
View Event →
Lars Myrvoll
Jul
11
9:30 PM21:30

Lars Myrvoll

larsmyrvoll-small2.jpg

Lars Myrvoll

Klassekampens sommerbåt besøker Bodø, og i samarbeid med «Halv ti på torsdag» inviterer vi til en samtale om bodøs musikkmiljø og konsert med Lars Myrvoll. Gratis inngang!

Bodøs musikkmiljø - før, nå og i fremtiden: 20:30
Lars Myrvoll // Halv ti på torsdag: 21:30

Musikkmagasinet: Bodøs musikkmiljø - før, nå og i fremtiden
Musikkmagasinets Martin Bjørnersen inviterer tre skikkelser som på hver sin måte har unik kjennskap til Bodøs musikkmiljø til å snakke om hvordan det var før, hvordan det er nå og driste seg til å spå litt om framtida. Med et særs frittalende panel satser vi på en god dose røverhistorier og skråblikk denne kvelden.

I panelet:
Jørgen Nordeng
Kjell Nordeng
Salvador Sanchez

Lars Myrvoll // Halv ti på torsdag
Etter samtalen spiller bodøartisten Lars Myrvoll «Halv ti på torsdag». Sammen med Ole-Thomas Kolberg og Bjørnar Karlsen presenterer han et par låter fra et nytt og hittil ubeskrevet prosjekt inspirert av tidløs pop, gammel soul og moderne elektronisk musikk.

65763651_1248240485353719_443540100131848192_o.jpg

View Event →
Terje Berg
Jul
4
9:30 PM21:30

Terje Berg

190704 Terje Berg.jpg

Terje Berg

Terje Berg er aktuell med sin tredje soloplate «På en liten plass», kåret til årets Nordlandsalbum i Avisa Nordland.

Terje har også gjort seg bemerket som billedkunstner, og gir hvert år ut den populære Bodøkalenderen med tegninger av hjembyen.

I sommer er det solokonserter som gjelder, og Berg byr på eget materiale med tekster på nordnorsk, gnistrende gitarspill og lun humor.

FØLG OG LIK

Facebook

View Event →
TV
Jun
27
9:30 PM21:30

TV

Foto: Nadia Caroline Andersen

Foto: Nadia Caroline Andersen

TV

TV spiller riffbasert instrumentalrock med mye tall. Duoen består av Truls Lorentzen på gitar og Vigdis Sjelmo på trommer, begge kjent fra musikkmiljøet i Trondheim og band/prosjekter som Dog & Sky, -phy, The Four, Børeks firo, Svartlamon Hardkor m.m.

I 2013 ga TV ut 10” Selburosa på Crispin Glover Records. Tittelsporet gir et hint om bandets utradisjonelle låtskriving: der alt fra strikkemønster og morsekoder til utradisjonelle gitarstemminger danner utgangspunkt for nye låter.

FØLG OG LIK

Facebook

View Event →
De Nye Blanke
Jun
20
9:30 PM21:30

De Nye Blanke

190620 De Nye Blanke.jpg

De Nye Blanke

Punkbandet De Nye Blanke fra Bodø har siden 2016 rukket å spille mye på diverse konsertscener i Bodø og et par steder utenfor byen. Bandet liker å spille hurtig rock med mye trøkk og god stemning. De har hatt supportjobber for band som Honningbarna, Ida Maria, Moillrock og Min Trio. Under Rock Mot Rus 2019 stakk de av med 3. plass i rockemønstringen.

1. april 2019 slapp de debutsingelen «Det Blir Kill», og er nå klar for å lage trøkk og god stemning på dama di 20. juni.

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
Birgitta Stone
Jun
13
9:30 PM21:30

Birgitta Stone

190613 Birgitta Stone.jpg

Birgitta Stone

I en gammel kirke i mektige naturomgivelser utenfor Bodø, spiller Birgitta Stone inn låtene sine med venner i «Sunflower Studios». I løpet av kort tid skal Stone gi ut nye låter som hun har jobbet lenge med sammen med dyktige folk.

Via hennes nordnorske og sørlandske røtter skriver Stone låter som hun ønsker skal hjelpe unge mennesker ut av tunge ting. Låtene hennes kommer fra egne erfaringer som hun har fått bearbeidet ved hjelp av sin akustiske gitar og rystende vokal. I trange pubber I Oslo synger hun låtene sine for et lyttende publikum, men er fortsatt ny i musikk miljøet. Råskapen, melankolien og americana sjangeren danser sammen i en temperamentsfull vind.

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
Lamark
Jun
6
9:30 PM21:30

Lamark

190606 Lamark.jpg

Lamark

Lamark har med sine to kritikerroste album «God nok grunn» og «Byen» etablert seg som en nasjonal stemme fra Bodø, med moderne, morsomme, triste og poetiske tekster på dialekt.


Lamark ble for mange oppdaget gjennom «Alle dama som e fin» i 2013. Sigurd Lamark og vennene, samlet rundt kollektivet Storgata 6 (forøvrig også tittelen på en av hans mest kjente låter), gjorde seg viden kjent med energiske opptredener på alt fra naustloft i Vesterålen til festivaler og hippe barer i hovedstaden. 


På sin hittil siste plate «Byen» (2017) viser Lamark fram moderne og velprodusert indiepop, produsert i Bergen, Oslo og Bodø i samarbeid med musikere fra band som Young Dreams, Cold Mailman og Kråkesølv.


Denne kvelden på Dama Di møter du Lamark i et nært format, med hjelp av Petter Waldemar Nohr Unstad (bass) og Ole-Thomas Kolberg (trommer).

Sagt om «Byen»:
 


“Nordnorsk pop som er verdt å lytte til”
— Musikknyheter
Lamark virkelig maserer både ører og sjel som dypest når han inderlig skriker ut variasjoner av frasen «føkk den byen her
— Bergens Tidene
Lamark er i toppslag. Høydepunktet er låten «Voksen» som kunne vært en vinner på et album av Håkan Hellström
— Avisa Nordland

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Emile The Duke
May
30
9:30 PM21:30

Emile The Duke

190530 Emile The Duke.jpg

Emile The Duke

Emile The Duke er en norsk artist som har laget synthpop og hiphop. Emile har gitt ut to album under «rollefiguren» Aasen der han skildrer den norske hverdagen.

Det siste Aasen-albumet, «Aasen tar helg», var på kritikertoppen i alle avisene som et av årets beste album i 2016. Emile har også blitt kjent som en av de mer karismatiske live-artistene Norge har å by på.

Med seg til Bodø har han den legendariske norske hiphop-djen Hele Fitta, også kjent som Norges største rapekspert og Kate Bush-fan Martin Bjørnersen, som også er dj på Dama di hele helga.

FØLG OG LIK

Facebook

View Event →
Opphav
May
23
9:30 PM21:30

Opphav

190523 Opphav.jpg

Opphav

Opphav spilte sin aller første konsert for to år siden på nettopp «Halv ti på Torsdag». Da under navnet Nuorta & Louisa. Siden har de byttet navn og rukket å spille konserter over hele landet og på festivaler som Trænafestivalen og Kråkeslottfestivalen. Nylig spilte de også i Stormen i Bodø som support for Mari Boine.

Opphav skaper sin egen sjanger, og kan best beskrives som folkrap. Duoen gjør en salig blanding av slampoesi og akustisk hip hop, og mikser det hele med et hint av eldre feskarlåter og visesanger fra nord. Gitarist Louisa Palmi Danielsson og Bodøværing og slampoet, Ingvild Austgulen skaper sammen et unikt og eget uttrykk, og har blitt kjent for sine stemningsfulle og engasjerende konserter. Opphav tar lytterne med inn i tanker om alt fra livet og kjærligheta til reindrift og fiskeripolitikk. Her møtes følelsesliv, samfunnsdebatt, slampoesi og musikk i en herlig og egenartet innpakning toppa med masse god stemning.

Velkommen!


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Persona Non Grata
May
16
9:30 PM21:30

Persona Non Grata

190516 Persona Non Grata.jpg

Persona Non Grata fra Bodø spiller rock med pønkevibber på nordnorsk! Med tøffe skranglete riff, stødige komp og tekster som treffer mellomgulvet!

Persona Non Grata er:
Terje Pedersen
Ole Martin Steen
Henning Gjestang Johansen

View Event →
Nora Konstanse
May
9
9:30 PM21:30

Nora Konstanse

190509 Nora Konstanse.jpg

Nora Konstanse

På tampen av 2018 slapp Nora Konstanse sitt debutalbum «Words Left To Say» - bestående av ti spor som alle har sin definerte egenart, med klare assosiasjoner til Feist, Ane Brun og Joni Mitchell. Singer/songwriteren fra Sandnessjøen sier selv at sangene i all sin enkelhet er det aller viktigste, og om de kan stå alene, helt for seg selv, er hun fornøyd.

Helt alene får nok ikke musikken stå, for Nora Konstanse har allerede spilt på Slottsfjells P3-scene, Trænafestivalen, Festspillene i Nord-Norge og Sommerfesten på Giske for å nevne noen.

Torsdag 9. Mai kommer Nora Konstanse sammen med gitarist Eirik Hansen til Bodø, Dama di og Bodø Jazz Open 2019 for å presentere låtene på albumet.

Konserten arrangeres i samarbeid med Bodø Jazz Open 8.-11. mai

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube
Hjemmeside

View Event →
NRK P3 Urørt i Bodø
May
2
8:30 PM20:30

NRK P3 Urørt i Bodø

56902351_10157117892725996_5759538005631041536_o.jpg

NRK P3 Urørt inntar Bodø!

NRK P3 Urørt inntar Bodø og «Halv ti på torsdag» med nordnorske live-favoritter fra Urørt-universet.

20:00: Dørene åpner.

20:30: Hobbel
Sara Henriksen Hobbelstad (AKA Hobbel) fra Bodø har lenge vært et spennende musikknavn å følge med på. Melodiøs musikk med et melankolsk indie-preg. Hennes lydbilde som er rikt på gitarer og klang får deg kanksje til å minnes artister som Phoebe Bridgers og Julien Baker.

21:00: Musikk-kviss med Urørt-redaksjonen.
Gøy kviss om norsk undergrunn. Kule premier. ⭐️

21:20: Neon Apartments
Internt i Urørt-redaksjonen er denne gjengen kalt brille-bandet fra nord. De er fem unge karer fra Tromsø som spiller fengende, energisk og melankolsk indie rock.

21:40: Konkurranse med Urørt-redaksjonen.
Konkurranse om norsk undergrunn. Kule premier.

22:00: Regnvær
Regnvær er ungt band fra Bodø som spiller pop. Låtene deres er catchy, innenfor pop-segmentet, på dialekt, med elementer fra alternativ rock og elektronisk musikk.

22:30: Urørt Klubb
NRK P3 Urørts egne DJer Nina Gjertsen og Peder Haugfos tar med seg det heftigste av dansbar musikk fra Urørt-universet inn i et lokale der du kan danse til du stuper eller nyte låter du aldri før har hørt, men vil høre igjen. ⭐️

View Event →
Farvel Melankoli
Apr
25
9:30 PM21:30

Farvel Melankoli

190425 Farvel Melankoli.jpg

Farvel Melankoli

Farvel Melankoli er hjertebarnet til Joakim Storeide og Håkon Sætran Blom. Med utgangspunkt i den dystre stemningen fra 80- tallets post-punk og hypnotiserende rytmen fra klubbmusikk skaper de et spennende lydbilde som gir selv den stødigste identitetskrise. Inspirasjonen til navnet kom fra Erik Enocksson’s album «Farväl Falkenberg», et album som ble et vendepunkt for Blom.

Duoen føler seg mest komfortabel innenfor mørk synth-pop. Til tross for rammene rundt sjangeren har ikke Farvel Melankoli problemer med å trekke inn inspirasjon fra andre sjangre de holder tett til hjertet. Ved å hente inspirasjon fra støy musikk, ambient og punk skaper de noe helt unikt.

14. Februar slapp duoen debutsingelen «Caress» på Hagen Plateselskap. Sangen er et resultat av en emosjonell krise. Angst og depresjon er klare pekepinner i musikken til Farvel Melankoli; gjennom en sløv vokal, røffe klubbrytmer, vakre dissonerende akkorder og melodier får duoen formidlet dansbar klubbmusikk som får deg til noe føle noe annet enn eufori. “Even the ocean can’t make this disappear” og “just sitting on the bus hurts my body” er deler i teksten som skiller seg sterkt ut og kan sammenlignes med det dionysiske synet, sannheten. Coveret til singelen inneholder arbeid fra kunstneren Solveig Grendahl Vold.

Dansing er for alle. Kjærlighet er for alle. La oss danse.

FØLG OG LIK

Instagram

View Event →
Fjellfrost
Apr
11
9:30 PM21:30

Fjellfrost

190411 Fjellfrost.jpg

Fjellfrost er et nytt og spennende band fra det kalde nord. Fjellfrost spiller det de selv kaller moderne, poppa og hip jazz.

Bandet har nettopp spilt inn sin første EP og har en knippe ferske låter i bagasjen som de gleder seg til å vise fram.

Bandet er:
Emil Fjeldavli – trommer
Erlend Bjørnå – bass
Johanna Solheim-Nilsen – saxofon
Synne Morset – piano og synth

View Event →