TV
Jun
27
9:30 PM21:30

TV

Foto: Nadia Caroline Andersen

Foto: Nadia Caroline Andersen

TV

TV spiller riffbasert instrumentalrock med mye tall. Duoen består av Truls Lorentzen på gitar og Vigdis Sjelmo på trommer, begge kjent fra musikkmiljøet i Trondheim og band/prosjekter som Dog & Sky, -phy, The Four, Børeks firo, Svartlamon Hardkor m.m.

I 2013 ga TV ut 10” Selburosa på Crispin Glover Records. Tittelsporet gir et hint om bandets utradisjonelle låtskriving: der alt fra strikkemønster og morsekoder til utradisjonelle gitarstemminger danner utgangspunkt for nye låter.

FØLG OG LIK

Facebook

View Event →
Terje Berg
Jul
4
9:30 PM21:30

Terje Berg

190704 Terje Berg.jpg

Terje Berg

Terje Berg er aktuell med sin tredje soloplate «På en liten plass», kåret til årets Nordlandsalbum i Avisa Nordland.

Terje har også gjort seg bemerket som billedkunstner, og gir hvert år ut den populære Bodøkalenderen med tegninger av hjembyen.

I sommer er det solokonserter som gjelder, og Berg byr på eget materiale med tekster på nordnorsk, gnistrende gitarspill og lun humor.

FØLG OG LIK

Facebook

View Event →
Grenseland
Jul
18
9:30 PM21:30

Grenseland

64831794_2346765058944790_2600591204395515904_n.jpg

Grenseland

Trioen Grenseland møttes på jazzlinja ved NTNU i Trondheim i 2017 og har siden det spilt sammen i en rekke forskjellige band og reist på kryss og tvers over store deler av landet sammen. Nå tar de endelig turen nordover!

Trioen består av av et knippe fremadstormende musikere av den nye generasjonen fra den vitale norske jazzscenen. Ryktene forteller om et band med et synergisk samspill med heftige rytmer, høy energi og et snev av melankoli som ikke er redde for å la øyeblikket styre musikken inn i uoppdagede territorier.

Man finner musikerne også i band som 2019: A Jazz Odyssey!, GURLS, Seul Adore, Kokong, ØyvindLAND, Tinnitusekspressen og Yellothrone.

Med det kommer Grenseland til å løfte taket av Dama Di 18. juli!

GRENSELAND
Joakim Rainer Petersen - piano, synth, perkusjon
Andreas Svabø - kontrabass
Elias Tafjord - trommer
View Event →
JOY
Jul
25
9:30 PM21:30

JOY

190725 JOY.jpg

JOY

Bak bodøbandet JOY finner vi Julian Jørgensen som sammen med Audun Anvik, Andreas Strand, Henrik Mavlund og Sahib Rognan lager egenskrevne låter som best kan beskrives som lett, livlig og energisk. Inspirasjonen er hentet fra nordnorsk pop, og Dama di er veldig happy for at de spiller en av sine aller første konserter på «Halv ti på torsdag»!


FØLG OG LIK

Facebook

View Event →
Heave Blood & Die
Aug
29
9:30 PM21:30

Heave Blood & Die

190829 HB&D.jpg

Heave Blood & Die

Heave Blood & Die fra Tromsø slapp sitt andre album «Vol II» i som har blitt unisont hyllet i norsk og internasjonal presse. «Verdensklasse», «Dødsstøt mot kjedsomhet», «Et av årets beste album», «Flaggskip i egen sjanger» – lista med superlativer er lang, og kvintetten har på kort tid etablert seg som et av landets mest spennende band, både på plate og live.

Etter plateslippet sikret bandet seg finaleplass i NRK P3s Urørtfinale, noe som førte til konserter over hele Norge. Siden da har bandet spilt Øyafestivalen, Malakoff rockfestival og Buktafestivalen, blant andre.

Med unike bruk av synther, harmonier, pedaler og lekne trommer viser bandet fort hvordan de er ulike fra noe du har hørt før. Bandet kunne nylig dele at de spiller på Roskilde 2019. Heave Blood & Die er et band du må få med deg live!

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube
Hjemmeside

View Event →

De Nye Blanke
Jun
20
9:30 PM21:30

De Nye Blanke

190620 De Nye Blanke.jpg

De Nye Blanke

Punkbandet De Nye Blanke fra Bodø har siden 2016 rukket å spille mye på diverse konsertscener i Bodø og et par steder utenfor byen. Bandet liker å spille hurtig rock med mye trøkk og god stemning. De har hatt supportjobber for band som Honningbarna, Ida Maria, Moillrock og Min Trio. Under Rock Mot Rus 2019 stakk de av med 3. plass i rockemønstringen.

1. april 2019 slapp de debutsingelen «Det Blir Kill», og er nå klar for å lage trøkk og god stemning på dama di 20. juni.

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
Birgitta Stone
Jun
13
9:30 PM21:30

Birgitta Stone

190613 Birgitta Stone.jpg

Birgitta Stone

I en gammel kirke i mektige naturomgivelser utenfor Bodø, spiller Birgitta Stone inn låtene sine med venner i «Sunflower Studios». I løpet av kort tid skal Stone gi ut nye låter som hun har jobbet lenge med sammen med dyktige folk.

Via hennes nordnorske og sørlandske røtter skriver Stone låter som hun ønsker skal hjelpe unge mennesker ut av tunge ting. Låtene hennes kommer fra egne erfaringer som hun har fått bearbeidet ved hjelp av sin akustiske gitar og rystende vokal. I trange pubber I Oslo synger hun låtene sine for et lyttende publikum, men er fortsatt ny i musikk miljøet. Råskapen, melankolien og americana sjangeren danser sammen i en temperamentsfull vind.

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
Lamark
Jun
6
9:30 PM21:30

Lamark

190606 Lamark.jpg

Lamark

Lamark har med sine to kritikerroste album «God nok grunn» og «Byen» etablert seg som en nasjonal stemme fra Bodø, med moderne, morsomme, triste og poetiske tekster på dialekt.


Lamark ble for mange oppdaget gjennom «Alle dama som e fin» i 2013. Sigurd Lamark og vennene, samlet rundt kollektivet Storgata 6 (forøvrig også tittelen på en av hans mest kjente låter), gjorde seg viden kjent med energiske opptredener på alt fra naustloft i Vesterålen til festivaler og hippe barer i hovedstaden. 


På sin hittil siste plate «Byen» (2017) viser Lamark fram moderne og velprodusert indiepop, produsert i Bergen, Oslo og Bodø i samarbeid med musikere fra band som Young Dreams, Cold Mailman og Kråkesølv.


Denne kvelden på Dama Di møter du Lamark i et nært format, med hjelp av Petter Waldemar Nohr Unstad (bass) og Ole-Thomas Kolberg (trommer).

Sagt om «Byen»:
 


“Nordnorsk pop som er verdt å lytte til”
— Musikknyheter
Lamark virkelig maserer både ører og sjel som dypest når han inderlig skriker ut variasjoner av frasen «føkk den byen her
— Bergens Tidene
Lamark er i toppslag. Høydepunktet er låten «Voksen» som kunne vært en vinner på et album av Håkan Hellström
— Avisa Nordland

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Emile The Duke
May
30
9:30 PM21:30

Emile The Duke

190530 Emile The Duke.jpg

Emile The Duke

Emile The Duke er en norsk artist som har laget synthpop og hiphop. Emile har gitt ut to album under «rollefiguren» Aasen der han skildrer den norske hverdagen.

Det siste Aasen-albumet, «Aasen tar helg», var på kritikertoppen i alle avisene som et av årets beste album i 2016. Emile har også blitt kjent som en av de mer karismatiske live-artistene Norge har å by på.

Med seg til Bodø har han den legendariske norske hiphop-djen Hele Fitta, også kjent som Norges største rapekspert og Kate Bush-fan Martin Bjørnersen, som også er dj på Dama di hele helga.

FØLG OG LIK

Facebook

View Event →
Opphav
May
23
9:30 PM21:30

Opphav

190523 Opphav.jpg

Opphav

Opphav spilte sin aller første konsert for to år siden på nettopp «Halv ti på Torsdag». Da under navnet Nuorta & Louisa. Siden har de byttet navn og rukket å spille konserter over hele landet og på festivaler som Trænafestivalen og Kråkeslottfestivalen. Nylig spilte de også i Stormen i Bodø som support for Mari Boine.

Opphav skaper sin egen sjanger, og kan best beskrives som folkrap. Duoen gjør en salig blanding av slampoesi og akustisk hip hop, og mikser det hele med et hint av eldre feskarlåter og visesanger fra nord. Gitarist Louisa Palmi Danielsson og Bodøværing og slampoet, Ingvild Austgulen skaper sammen et unikt og eget uttrykk, og har blitt kjent for sine stemningsfulle og engasjerende konserter. Opphav tar lytterne med inn i tanker om alt fra livet og kjærligheta til reindrift og fiskeripolitikk. Her møtes følelsesliv, samfunnsdebatt, slampoesi og musikk i en herlig og egenartet innpakning toppa med masse god stemning.

Velkommen!


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Persona Non Grata
May
16
9:30 PM21:30

Persona Non Grata

190516 Persona Non Grata.jpg

Persona Non Grata fra Bodø spiller rock med pønkevibber på nordnorsk! Med tøffe skranglete riff, stødige komp og tekster som treffer mellomgulvet!

Persona Non Grata er:
Terje Pedersen
Ole Martin Steen
Henning Gjestang Johansen

View Event →
Nora Konstanse
May
9
9:30 PM21:30

Nora Konstanse

190509 Nora Konstanse.jpg

Nora Konstanse

På tampen av 2018 slapp Nora Konstanse sitt debutalbum «Words Left To Say» - bestående av ti spor som alle har sin definerte egenart, med klare assosiasjoner til Feist, Ane Brun og Joni Mitchell. Singer/songwriteren fra Sandnessjøen sier selv at sangene i all sin enkelhet er det aller viktigste, og om de kan stå alene, helt for seg selv, er hun fornøyd.

Helt alene får nok ikke musikken stå, for Nora Konstanse har allerede spilt på Slottsfjells P3-scene, Trænafestivalen, Festspillene i Nord-Norge og Sommerfesten på Giske for å nevne noen.

Torsdag 9. Mai kommer Nora Konstanse sammen med gitarist Eirik Hansen til Bodø, Dama di og Bodø Jazz Open 2019 for å presentere låtene på albumet.

Konserten arrangeres i samarbeid med Bodø Jazz Open 8.-11. mai

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube
Hjemmeside

View Event →
NRK P3 Urørt i Bodø
May
2
8:30 PM20:30

NRK P3 Urørt i Bodø

56902351_10157117892725996_5759538005631041536_o.jpg

NRK P3 Urørt inntar Bodø!

NRK P3 Urørt inntar Bodø og «Halv ti på torsdag» med nordnorske live-favoritter fra Urørt-universet.

20:00: Dørene åpner.

20:30: Hobbel
Sara Henriksen Hobbelstad (AKA Hobbel) fra Bodø har lenge vært et spennende musikknavn å følge med på. Melodiøs musikk med et melankolsk indie-preg. Hennes lydbilde som er rikt på gitarer og klang får deg kanksje til å minnes artister som Phoebe Bridgers og Julien Baker.

21:00: Musikk-kviss med Urørt-redaksjonen.
Gøy kviss om norsk undergrunn. Kule premier. ⭐️

21:20: Neon Apartments
Internt i Urørt-redaksjonen er denne gjengen kalt brille-bandet fra nord. De er fem unge karer fra Tromsø som spiller fengende, energisk og melankolsk indie rock.

21:40: Konkurranse med Urørt-redaksjonen.
Konkurranse om norsk undergrunn. Kule premier.

22:00: Regnvær
Regnvær er ungt band fra Bodø som spiller pop. Låtene deres er catchy, innenfor pop-segmentet, på dialekt, med elementer fra alternativ rock og elektronisk musikk.

22:30: Urørt Klubb
NRK P3 Urørts egne DJer Nina Gjertsen og Peder Haugfos tar med seg det heftigste av dansbar musikk fra Urørt-universet inn i et lokale der du kan danse til du stuper eller nyte låter du aldri før har hørt, men vil høre igjen. ⭐️

View Event →
Farvel Melankoli
Apr
25
9:30 PM21:30

Farvel Melankoli

190425 Farvel Melankoli.jpg

Farvel Melankoli

Farvel Melankoli er hjertebarnet til Joakim Storeide og Håkon Sætran Blom. Med utgangspunkt i den dystre stemningen fra 80- tallets post-punk og hypnotiserende rytmen fra klubbmusikk skaper de et spennende lydbilde som gir selv den stødigste identitetskrise. Inspirasjonen til navnet kom fra Erik Enocksson’s album «Farväl Falkenberg», et album som ble et vendepunkt for Blom.

Duoen føler seg mest komfortabel innenfor mørk synth-pop. Til tross for rammene rundt sjangeren har ikke Farvel Melankoli problemer med å trekke inn inspirasjon fra andre sjangre de holder tett til hjertet. Ved å hente inspirasjon fra støy musikk, ambient og punk skaper de noe helt unikt.

14. Februar slapp duoen debutsingelen «Caress» på Hagen Plateselskap. Sangen er et resultat av en emosjonell krise. Angst og depresjon er klare pekepinner i musikken til Farvel Melankoli; gjennom en sløv vokal, røffe klubbrytmer, vakre dissonerende akkorder og melodier får duoen formidlet dansbar klubbmusikk som får deg til noe føle noe annet enn eufori. “Even the ocean can’t make this disappear” og “just sitting on the bus hurts my body” er deler i teksten som skiller seg sterkt ut og kan sammenlignes med det dionysiske synet, sannheten. Coveret til singelen inneholder arbeid fra kunstneren Solveig Grendahl Vold.

Dansing er for alle. Kjærlighet er for alle. La oss danse.

FØLG OG LIK

Instagram

View Event →
Fjellfrost
Apr
11
9:30 PM21:30

Fjellfrost

190411 Fjellfrost.jpg

Fjellfrost er et nytt og spennende band fra det kalde nord. Fjellfrost spiller det de selv kaller moderne, poppa og hip jazz.

Bandet har nettopp spilt inn sin første EP og har en knippe ferske låter i bagasjen som de gleder seg til å vise fram.

Bandet er:
Emil Fjeldavli – trommer
Erlend Bjørnå – bass
Johanna Solheim-Nilsen – saxofon
Synne Morset – piano og synth

View Event →
Inger Nordvik
Apr
4
9:30 PM21:30

Inger Nordvik

190404 Inger Nordvik.jpg

Inger Nordvik

Med første singel fra debutalbumet som er ventet til høsten, legger den nordnorske artisten og låtskriveren Inger Nordvik ut på turné i april. For første gang tar hun turen til Bodø, og med seg har hun et stjernelag av musikere fra Berlin! Musikken til Inger sies å unngå det perfekte, på fengende vis. Låtene leker seg et sted mellom pop, jazz, folk og improvisert musikk, og hun er allerede blitt sammenlignet med store navn som Kate Bush og Joni Mitchell. Etter hennes første solokonsert for et fullsatt Galleri NordNorge i 2017, skrev Harstad Tidende blant annet følgende:

En usedvanlig vakker konsert (…) Sterke låter og vakre arrangementer. (…) En helhet man ellers finner hos kvalitetsartister fra inn- og utland.
— Harstad Tidende

Forvent dere en kveld hvor singer-songwriterformatet blir tatt enda et stykke videre, med Ingers sjelfulle vokal som guidende historieforteller gjennom det hele.

Inger Nordvik – Piano og vokal
Karl-Erik Enkelmann – Kontrabass
Dag Magnus Narvesen - Trommer

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
Svømmebasseng
Mar
28
9:30 PM21:30

Svømmebasseng

190328 Svømmebasseng.jpg

Svømmebasseng

Svømmebasseng har de siste årene fylt konsertlokaler landet rundt til randen, men aldri vært på en skikkelig turné. Endelig tar bandet en sammenhengende tur rundt i Norge med splitter nye låter fra den kommende EPen i bagasjen, gitt ut på Playground Music. 

Svømmebasseng er kjent for å skape svette lokaler med sin dansbare indie, gjennomførte liveshows og fengende tekster. Publikum blir dratt gjennom et rikt tekstunivers akkompangert av melodiøse riff, harmonerende kor og distinkte synthlag som preger den velkjente sounden til bandet. Kombinasjonen blir en lettlikelig indiepop med et dypt repertoar av egenpreget sound og tekster som drar lytteren inn i en transe mellom det melodiøse og det lyriske. 

Tidligere har bandet blant annet forhåndsutsolgt Parkteatret, solgt ut Samfundet i Trondheim, Landmark i Bergen, solgt ut Kulturkirka Jakob under Øyanatt, og fått drøssevis av 5ere og 6ere på terningen for det forrige albumet «Broder». 

Svømmebasseng består av Lars Aksel Sandbakken, Ine Johnsen, Philip Popescu Lindberg, Jens Heli, Hans Heli og Jørgen Tholens. 

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Jack Stillwater
Mar
21
9:30 PM21:30

Jack Stillwater

190228-JackStillwater.jpg

Jack Stillwater

Det norske kritikerroste americana-bandet Jack Stillwater skal nå følge opp sin sagnomsuste "The Farmer Trilogy" (2016) som tok bandet gjennom hele landet, med 50 konserter fra Kristiansand til Hammerfest. Albumet havnet også på toppen av musikkbloggen Dust of Daylight sin liste av de beste albumene fra 2016, samtidig som Fredrik Wandrup i Dagbladet plasserte "The Farmer Trilogy" på tredjeplass på listen av årets beste album.

Sånt skaper ikke så rent få forventninger til Jack Stillwater i 2019, og til bandets fjerde album "Deep dark woods» som slippes fredag 15.Mars, en uke før bandet spiller i Bodø.

"Deep dark woods" er produsert av Bendik Brænne.

FØLG OG LIK

Facebook

View Event →
SKAAR
Mar
14
9:30 PM21:30

SKAAR

190314-SKAAR.jpg

SKAAR

En gripende og oversanselig reise i alternativ poprock! SKAAR kommer for første gang til Bodø. Bergensbandet spilte inn debutalbumet sitt med Tony Doogan (Mogwai, Belle & Sebastian) i Glasgow, Skottland. Platen slippes den 15. februar 2019 og feires med en norges- og europaturné. Ikke gå glipp av SKAARs fortryllende fremføring på Dama Di.

Who: Mad Norwegian rockers. Why you’re going to love them: Anthemic riffs and haunting vocals – the Nordic band’s material sounds like the more feral B-sides of ‘OK Computer’-era Radiohead.
— NME (UK)

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Anna Kajander
Mar
7
9:30 PM21:30

Anna Kajander

190307 Anna Kajander.jpg

Anna Kajander (solo)

Anna Kajander er Nord-Norges nye, kraftfulle stemme. I sommer slapp 24-åringen fra Kabelvåg i Lofoten sin debutsingel «Sabla Fin», som lå på NRK P1 sin spilleliste i ti uker, havnet på toppen av Spotify sin Norway Viral 50-liste, og fikk førpremiere hos Ruben på NRK P3.

Etter å ha spilt flerfoldige konserter på klubber og festivaler og bodd i Buenos Aires og København, flyttet hun i 2018 til Oslo for å for alvor jobbe med musikken. Det merkes at hun har jobbet hardt, hun treffer oss midt i hjertet med sin smellvakre, alternative popmusikk og åpne tekster.

Med plateselskapet Drabant Music i ryggen, kan vi vente oss mye fint i nær fremtid. FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
The Flash Gordons
Feb
28
9:30 PM21:30

The Flash Gordons

190228-TheFlashGordons.jpg

The Flash Gordons

The Flash Gordons er Narvik-bandet som startet opp for ti år siden, spilte ti konserter og gav ut to album for så å gå under jorden i ti år.

Der var ingen store trusler som truet dem til stillhet den gang, men heller indre metademoner som forstyrret balansen og signalene mellom galaksene. Nå er det helt andre trusler verden står ovenfor, og "The Flash"´føler nå at tiden er inne.

The Flash Gordons er et ektefødt rockegrungeband som kun spiller egne låter skrevet av vokalist og frontfigur Thomas Hofstad. Bodøfolket har nok en større kjennskap til trommisen i bandet, som nok de fleste forbinder med ska og reggaemusikk, nemlig Ronnie Dread.

The Flash Gordons har nylig fått nedmikset sitt tredje album «TONIGHT» som er mikset og mastret i Bodø av henholdsvis Hallstein Sandvin og Håvard Christensen (Store Studio) blir sluppet iløpet våren.

Musikkstilen ligger i gaten alternativ rock/grunge og er blant annet inspirert av artister som The Beatles, Led Zeppelin, Oasis, Beck og Ramones.

The Flash Gordons består av:
Thomas Hofstad (vokal)
Andreas Edvardsen (gitar/kor)
Tom Fredrik Indresand (gitar/keys)
Trond Jacobsen (bass)
Ronnie Dread (trommer/kor)

View Event →
Moillrock
Feb
21
9:30 PM21:30

Moillrock

190221-Moillrock.jpg

Moillrock

Nåkka mer useriøst mainnshjit skal dokker leite lenge etter!!!!

Det e ihvertfall våres subjektive mening om den litago-melka med kanelsnurr smak, men ka vet vel vi. Her kommer en slags glidende overgang fra den dramatiske overskrifta og ingressen til at Moillrock endelig skal spille sin første konsert i Bodø, og kommer selvølgelig til Dama Di, torsdag halv ti den 21. februar!

Siden vi e relativt ukjent i Bodø så føle vi at det e på plass med en liten introduksjon: Vi e moillrock og vi e fra honningsvåg

Uansett, vi glede oss stort til å ta turen til Bodø på den store moillrock world tour 2019, og håpe dokker glede dokker like mye! Vi har masse musikk ute på spotify og på facebook, så hvis dokker ikke har hørt oss på forhånd, så kan dokker gjøre det der. Hvis dokker ikke ønske å høre på forhånd, og heller vil høre på konsert så e det vel så bra! Snakkes på dama di!


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Det Glatte Lag
Feb
14
9:30 PM21:30

Det Glatte Lag

190214-Det Glatte Lag.jpg

En annerledes valentinsdag:

Bodøbandet Det Glatte Lag spiller egenkomponerte låter på norsk, musikalsk influert fra det amerikanske og britiske rock- og soul-landskapet. Bandet har en tjue år lang historie, blant annet med jevnlige spillinger på Norlænningen og andre scener i Bodø.

Det Glatte Lag er et rent overskuddsprosjekt, bestående av forskere og akademikere ansatt ved Nordlandsforskning og Nord Universitet. Dette er antidepressiva i musikalsk form, med umiddelbar virkning. Vær oppmerksom på mulige bivirkninger: rockebein og overhengende fare for luftgitar.

Halv ti på torsdag den 14. februar er det Det Glatte Lags egne låter som står på repertoaret. Sangene bygger videre på arven fra navn som Little Feat, The Band og Wilson Pickett. Tekstene handler om alt fra apachesykler, grevling som knurrer og det stadig tilbakevendende behovet for sorte briller og hvit stokk.

Det Glatte Lag fås reseptfritt.

View Event →
Dustbite
Feb
7
9:30 PM21:30

Dustbite

190207-Dustbite.jpg

Dustbite leverer rock til folket i Bodø by og resten av verden. Bandet har bakgrunn fra Vanishing Vegas, som har preget rockescenen i Bodø de siste årene. Dustbite har ambisjoner om å føre arven fra de store navnene på '90 og '00-tallet videre, og vi vet at det er mange av dere der ute som savner den ekte og ærlige stadionrocken. Følg med på neste kapittel i den nordnorske rockehistorien!

Dustbite består av:
Håkon Ree - vokal/gitar
John Arild Saksenvik - gitar
Vegard Dyrhaug - bass
Bjørnar H. Øien - trommer.

View Event →
Vuyo
Jan
31
9:30 PM21:30

Vuyo

190131-Vuyo.jpg

Vuyo

Den Oslo-baserte rapperen, vokalisten og produsenten Vuyo er klar for Bodø Jazz Open og «Halv ti på torsdag».

Født i Zimbabwe, oppdratt i Norge, Sør-Afrika og Zambia, Ole Vuyo Småge hadde sett store deler av verden allerede før han nådde skolealder. Med en far sentral i frigjøringskampen fra apartheid i Sør-Afrika, og en mor som kjempet samme sak i nabolandet Namibia, var det tidlig klart at Vuyo ville ende opp som en verdensborger.

I 2017 ble Vuyo med i det kreative kollektive North Of og gjennom 2018 slapp han en rekke singler som ledet opp mot debut-EP’en «Home-Cooked Meals» i september. Hans tilbakelente, selvsikre og moderne flow, inspirert av alt fra Soulquarians, Fela Kuti og Native Tongues ispedd lyden av samtidens hiphop vakte internasjonal oppmerksomhet fra dag én. Okayplayer, NOT97 og Impose magazine er alle enige om at dette er en artist verdt å følge med på, og Bergens Tidene ga han terningkast fem for hans show på bransjefestivalen Vill Vill Vest i Bergen i september i år.

Vinteren 2019 slipper Vuyo igjen ny musikk, samtidig som han turnerer i Norge, USA og Johannesburg. Med seg i bandet har han Eirik Fjelde (tangenter) og Jonas Karlsen (trommer).


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
The Bonnevilles
Jan
24
9:30 PM21:30

The Bonnevilles

190124-TheBonnevilles.jpg

The Bonnevilles

The Bonnevilles består enkelt og greit av vokal/gitar og trommer. Duoen fra Nord-Irland spilelr hardtslående rett-fra-levra-rock, som de selv beskriver som garasjepunkblues. Referanser som R.L. Burnside og Jon Spencer Blues Explosion trekker frem som ledestjerner i et musikalsk univers hvor bluesens fandenivoldskhet og råskap står sentralt.

For første gang, 30. november 2018, slippes deres debutalbum «Good Suits And Fightin Boots» på vinyl på det norske plateselskapet «Blues For The Red Sun», og The Bonnevilles reiser på norgesturné januar 2019 med konserter i Oslo, Tromsø, Bodø, Mo I Rana og Trondheim. The Bonnevilles har tidligere spilt sagnomsuste konserter på Driv og Buktafestivalen i Tromsø, og ble dratt frem av mange som «årets overraskelse» og «årets konsert» på festivalen i 2017.


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Runway 07
Jan
17
9:30 PM21:30

Runway 07

Collage.jpg

Bandet Runway 07 ble dannet i 2014 , hvor ideen var å spille instrumental jazzrock til glede for folket. Etter hvert fant de ut at instrumental rockjazz kanskje er en mer passende beskrivelse. Bandet liker også å tenke at musikken er ispedd fusion og progrock, men lar akkurat det være opp til "the ear of the beholder".

All musikken er egenkomponert, og noe av inspirasjonen er hentet fra den råe naturen og flystøyen som omgir oss her i nord. Konserten blir første smakebit på ei plate som bandet tenker å gi ut i løpet av våren 2019.

Runway 07 består av :
Dag Nerbøvik på tangenter 
Thomas Sivertsen på gitar 
Morten Lekang på bass
Andreas Rusten Hanssen på trommer

View Event →
Naiv Jente
Jan
10
9:30 PM21:30

Naiv Jente

190110-NaivJente.jpg

Naiv Jente

Naiv Jente er et ungt punkband fra Bodø. Lydbildet er enkelt, med kun gitar, bass og trommer roper Naiv Jente langt inn i sjela, med både politiske og humoristiske tekster. Sommeren 2018 kom debut-platen "Elsk Meg < 3" ut, med fokus på at musikk ikke trenger å koste skjorta å lage. Det unge Bodø-bandet har spilt på flere lokale scener og fått oppmerksomhet både fra Avisa Nordland og Bodø NU.

Med Oddvar Bråten på trommer, Aurora Liang Klæboe på bass, Henriette Annie Skarstein på gitar og alle 3 på vokal, beviser Naiv Jente at punken ikke er død!


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
MØFF
Dec
27
9:30 PM21:30

MØFF

181227-Møff.jpg

MØFF

Møff er en Oslo-basert power-duo med medlemmer fra Bodø, som spiller beinhard rock med elementer fra blant annet stoner og post-punk.

Til tross for den minimalistiske besetningen bestående av kun slagverk, gitar og vokal inngår bandet ingen musikalske kompromisser, noe som resulterer i et massivt lydbilde rikt på fuzz, volum og attitude med et bredt nedslagsfelt.

FØLG OG LIK

Facebook

View Event →
Fredrik William Olsen
Dec
20
9:30 PM21:30

Fredrik William Olsen

181220-FredrikWilliam Olsen.jpg

Fredrik William Olsen

Fredrik William Olsen kjenner du kanskje best som gitarist og vokalist i Kråkesølv, Bodøbandet som var med på å starte den nye bølgen av norske band som sang på morsmålet mot slutten av forrige tiår. I tillegg til fem plater med det folkekjære indiebandet har han gitt ut tre soloplater. I soloprosjektet undersøker Olsen en nærere og mer konkret side av sin låtskriverkunst. Tekstene tar for seg dypt menneskelige tema, og blir bært fram av sofistikert fingerspill på kassegitar.

Fredrik William Olsen slapp sitt tredje og hittil siste soloalbum «Kosmos og kaos» på Grappa musikkforlag høsten 2017. «Kosmos og kaos» er produsert av den eksperimentelle musikeren Lars Myrvoll, som har fått fram et utvidet kunstnerisk potensial i Olsens visesang. Instrumenteringen er rikere enn tidligere og bruken av studioets muligheter som instrument har resultert i et mer luftig klangbilde og moderne sound.

Med seg til Dama di og «Halv ti på torsdag» tar Fredrik William Olsen med seg et drømmeband bestående av Ivar Bowitz, Martin Bowitz, Ole Thomas Kolberg, Lars Myrvoll og Terje Berg.


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Frode Mikaelsen
Dec
13
9:30 PM21:30

Frode Mikaelsen

181213-Frode-Mikaelsen.jpg

Frode Mikaelsen er i ferd med å gi ut sin tredje skive med låter i landskapet mellom pop og rock. Frode skriver på norsk og debuterte med plata «Ut på tur» i 2001. Senere fulgte «Fin» (2005) og nå kommer «På leit etter livet» i januar 2019. På Dama di gir han oss en smakebit fra den kommende skiva, samt endel eldre materiale.

Med seg har han makker Kjetil Hesten, Olav Nygård og Trond Tømmerberg.

View Event →
Are Bredal Simonsen
Dec
6
9:30 PM21:30

Are Bredal Simonsen

181206-AreBredahlSimonsen.jpg

Are Bredal Simonsen

Lengta etter sommer, det e like før det snør

I år er det ti år siden musiker, produsent og lydtekniker Are Bredahl Simonsen ga ut albumet «Tredje Utgivelse». Et album som vant Blixprisen for sine tekster og som Dama di mener fortjener en skikkelig fest og 10-årsjubileum. Med på feiringen er et stjerneband bestående av Terje Nohr, Petter Unstad og Arnfinn Bergrabb. Det blir noen nye låter, noen gamle låter og mest av alt veldig god stemning når Are Bredahl Simonsen spiller «Halv ti på torsdag» 6. desember.

Som musiker har Simonsen vært vokalist i det legendariske bandet Glass, og har også utgitt soloalbumene «Stjernetur» og «Uke 18» under navnet Stjernetur. Gjennom mange år som lydtekniker ved Store Studio (tidligere Hønsehuset Lydstudio) i Bodø har han medvirket på innspillinger med blant annet Halvdan Sivertsen, Lars Bremnes, Terje Nilsen, Terje Nohr og Hekla Stålstrenga.

View Event →
Inge Bremnes
Nov
29
9:30 PM21:30

Inge Bremnes

181129-Inge-Bremnes.jpg

Inge Bremnes

Inge Bremnes lager populærmusikk på nordnorsk. Lydlandskapet er atmosfærisk, og veksler mellom det kraftfulle og stillferdige. Tekstene kan være underfundige og tvetydige, men noen ganger åpenlyst direkte. Han er kjent for å levere flotte konserter, både solo, i duo/trio-format, og med sitt godt innspilte band. På en typisk Inge Bremnes-konsert får du sterke musikalske opplevelser, tekster om liv og død og alt imellom, spennende låtarrangementer, samt en god klype nordnorsk humor imellom låtene. 


Gjennom flere radiolistinger hos både NRK P1 og P3 har Inge høstet gode lovord med anmeldelse i Dagbladet, flere utsolgte konserter over hele landet, samt besøk hos flere av Norges største radio -og TV-programmer.


Vinteren 2017 ga Inge ut sitt debutalbum «Mellomspill», og høsten 2018 slippes album nr 2, «Har det no å si». Tiden fremover er fylt opp av spilling over det ganske land. 

Mellomspill er i det hele tatt en jævla interessant plate, og unge Bremnes, en utrolig interessant og fin musiker óg komponist.
— Ole Morten Wilhelmsen (thewilhelmsens.com)

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

View Event →
Sigrun Loe Sparboe
Nov
22
9:30 PM21:30

Sigrun Loe Sparboe

181122-SigrundLoeSparboe.jpg

Sigrun Loe Sparboe

Et av de største låtskrivertalentene i landet vårt skrev Anders Ekelund i Musikknyheter, da Sigrun Loe Sparboe slapp sin første soloplate i 2013.  Og fortsetter med Sparboe fremstår som en fremragende låtskriver med en voldsom musikalsk tilstedeværelse og nerve, og en fantastisk flott evne til å skildre hverdagslivet på en poetisk, men likevel jordnær måte.

Nå er harstadværingen aktuell med sitt tredje album med norske tekster.

Hun er kjent for sine melodiøse komposisjoner, tekster som berører og et genuint nærvær på scenen.

Sigrun Loe Sparboe er signert på plateselskapet Grappa og har de siste årene turnert over hele landet. Varmet opp for Lillebjørn Nilsen på Rockefeller og mottatt den høythengende NOPAprisen for ”Årets verk”. I slutten av november tildeles hun Ole Vig-prisen for sitt arbeid med musikk i møte med både barn og eldre.

Det nye albumet har fått navnet ”Labyrint” og det er Martin Bowitz og Jørgen Smådal Larsen som har produsert albumet (og de to foregående). 

Et av de største låtskrivertalentene i landet vårt
— Musikknyheter.no

FØLG OG LIK

Facebook
Instagram

View Event →
Munroe / Knutsen
Nov
15
9:30 PM21:30

Munroe / Knutsen

181115-MunroeKnutsen.jpg

Munroe/Knutsen er en ny duo, men de har allerede gjort seg bemerket med sine tre singler utgitt i 2017. Med sin helt særegne stemning har duen utgitt låter som, selv ved første gjennomlytting, blir til klassikere. Det er noe rått og brutalt, varmt og sart i uttrykket som bare tid og historie kan veve sammen.

For historien begynner ikke her. Bestående av Marie Munroe og Christer Knutsen kjenner du kanskje disse to fra sine egne respektive solo-utgivelser: Munroe som pop-yndling med jazzbakgrunn og Knutsen som rockeprins. Siden 2004 har de vært hverandres støttespillere. På til sammen syv utgivelser har de fulgt hverandre: spilt og sunget på hverandres utgivelser; turnert sammen i band. Bare aldri som likestilte - ikke før nå. 

Dama di er kjempestolte av å være en av desitansjonene for Munroe/Knutsens norgesturne. Velkommen til en minneverdig konsert.

View Event →