Back to All Events

Maud

«Men mest av alt ligner det ingen ting jeg har hørt før. Mye på grunn av Hoffs nydelige vokal». Det skrev Bodø Nu etter at Maud spilte support for Anneli Drecker på Sinus i Bodø, i forbindelse med festivalen Bodø Jazz Open seint i januar 2016.

Frontfigur Kristine Hoff debuterte i 2013 med sitt tidligere band, også da under pseudonymet Maud, på BoLarm i Bodø hvor hun er født og oppvokst. Avisa Nordland skreiv at det hørtes ut som Röyksopp og Susanne Sundfør. Etter å ha spilt på Trænafestivalen samme året skrev VICE: «This celestial turn around bodes well for local band Maud's oceanic synth gaze, post- rock pop. And they are the best new band I see while I’m up there».

Tekster om klaustrofobiske drømmer, nattlig tankevirksomhet, dommedag, søken etter spenning, å ha fått nok av barnslige holdninger og det å gi faen når alt ser ut til å forsvinne, fremføres gjennom lyden av hard elektronikk, drivende beats og drømmende harmonier. Det skal være både røft og kaldt – følelsesladd og varmt på samme tid når Maud spiller.
Etter en pause er Maud nå tilbake i utvidet format, i et drømmepop-aktig landskap, med innslag av både elektronika, ambient, jazz og r&b. Bandet består av Kristine Hoff (synth og vokal), Brage Tørmænen (trommer) og Philip Schjetlein (gitar).

Maud består av:
Kristine Hoff – synth og vokal
Philip Schjetlein – gitar
Brage Tørmænen – trommer
 

Earlier Event: July 28
Fredrik William Olsen
Later Event: August 11
Lotte Mørkved + Torbo