Back to All Events

Mats Dawg

Rett ut i fra Rønvika kommer den Bodø-rapperen som har klart å få størst oppmerksomhet utenfor hjemkommunens fire hjørner (JODDSKI (Jørg-1)kommer fra Ørnes, uansett hva han sier). Mats Dawg debuterte påMagnus Eliassens Magnetisk Nord-Ep rett etter 2000, men ble ikke profet i egen hjemby før han hadde operert med Bergen som base camp i en årrekke. 

Som en del av NMG/G-Huset, gjengen til Leo Ajkic, Lars Vaular, A-lagetog Dårlig Vane, har han karret seg til seg sin egen plass i det norskehiphop-landskapet, ytterst på en liten holme, hvor han kan lage musikk som er noe helt for seg selv. Nærmeste samarbeidspartner er genierklærte Store P, og Horten-surrealistene Skogslosjen, men Mats høres ikke ut som noen andre, og det er vi sjeleglade for. Selv om vi skulle ønska han kunne gitt oss mere musikk! Det er nemlig ikke ofte han hverken spiller konsert eller gir ut musikk, så det er en enda større begivenhet når han kommer til Dama di, og fortsetter festen etter Jørgen "Joddski" Nordeng // Bokslippturné // Bodø på Stormen bibliotek tidligere på kvelden.

ÆFTERPARTY
Vebjørn «DJ Vee» Remme og Rune «DJ Vee» Mareliussen kommer fra Felony Force, primært et DJ-crew, men også en rapgruppe som startet opp allerede på 80-tallet, og senere ga ut den første norske raplåten, som ikke var et reklamejippo. Med seg har de Truls Puls, Kyrre Krunk, Thomax Beats, Lars Petter Riedl, Kristian Mikalsen, Terje Larssen, Bamsefar og en haug andre. I lilhet med på Stormen feirer vi 30 år med Bodø-hiphop!!!

Felony Force-medlemmene DJ Vee og Transformer T har også satt sammen en eksklusiv mix for anledningen. Her mikser de sammen musikk fra alle intervjuobjektene i boka: https://soundcloud.com/vebjornremme/full-sirkel/s-atIdN

Earlier Event: October 12
Ray Hardy
Later Event: October 26
Lisa Skoglund