Back to All Events

Dunderhonning

Dunderhonning er bandet fra Harstad som maler lydbilder med både brede og fine pensler, og liker å blande varme og kalde klangfarger.

En buldrende basslinje setter i gang deres nye singel «Nedslitt bygård», som er en nydelig poplåt -både klassisk og nyskapende på samme tid, der en støvete gammel Rhodes får boltre seg sammen med bratsj, cello, gamle synther og hylende gitarer, og bringer lytteren til en iskald desembermorgen i en forholdsvis stor by, en dag der det føles som at byens vegger og tak ruver høyere enn vanlig, og veien videre kjennes både fremmed, uvant og uunngåelig.

Tekst og komposisjon er skrevet av Ståle Fossheim, som har skrevet låter på morsmål siden Dunderhonnings debut i 2007, med det heseblesende minialbumet «Ka du vente på?» - som ble beskrevet av Dagsavisen som en viktig hendelse i norsk rock, en manifestasjon av utbrytertrang, ungdommelig opprør og ren og skjær spilleglede. I 2010 kom oppfølgeren «Sakte ut av fokus» som ble belønnet med femmere på terningen fra Aftenposten og Dagsavisen. 

«Nedslitt bygård» er første singel fra det kommende albumet «Gå» som utgis på selskapet NO FOREVERS, våren 2017. «Gå» er spilt inn i Malabar studio, og produsert av Martin Bowitz. Albumet byr på et bredere spekter enn det vi er vant med fra Dunderhonnings tidligere utgivelser. Her finnes alt fra katarsiske gitarøs til varsomme pianopartier, med en fellesnevner i sterke melodier.

«They're engagingly difficult to place: perhaps a lightened-up Mission Of Burma. Charming and
warm, they're immensely watchable» - MOJO, etter Dunderhonnings konsert på by:Larm.

Earlier Event: March 9
Freedoms Trio
Later Event: March 23
The Modern Times