Back to All Events

Fredrik William Olsen

181220-FredrikWilliam Olsen.jpg

Fredrik William Olsen

Fredrik William Olsen kjenner du kanskje best som gitarist og vokalist i Kråkesølv, Bodøbandet som var med på å starte den nye bølgen av norske band som sang på morsmålet mot slutten av forrige tiår. I tillegg til fem plater med det folkekjære indiebandet har han gitt ut tre soloplater. I soloprosjektet undersøker Olsen en nærere og mer konkret side av sin låtskriverkunst. Tekstene tar for seg dypt menneskelige tema, og blir bært fram av sofistikert fingerspill på kassegitar.

Fredrik William Olsen slapp sitt tredje og hittil siste soloalbum «Kosmos og kaos» på Grappa musikkforlag høsten 2017. «Kosmos og kaos» er produsert av den eksperimentelle musikeren Lars Myrvoll, som har fått fram et utvidet kunstnerisk potensial i Olsens visesang. Instrumenteringen er rikere enn tidligere og bruken av studioets muligheter som instrument har resultert i et mer luftig klangbilde og moderne sound.

Med seg til Dama di og «Halv ti på torsdag» tar Fredrik William Olsen med seg et drømmeband bestående av Ivar Bowitz, Martin Bowitz, Ole Thomas Kolberg, Lars Myrvoll og Terje Berg.


FØLG OG LIK

Facebook
Instagram
YouTube

Earlier Event: December 13
Frode Mikaelsen
Later Event: December 27
MØFF