Back to All Events

Monkey Plot

180906-Monkey-Plot.jpg

Monkey Plot

Den særegne trioen Monkey Plot har overbevist både publikum og kritikere siden 2009 med sitt telepatiske samspill og originale lydbilde. Med sin tredje utgivelse “Here I Sit, Knowing All of This”, bandets andre på det velrennomerte plateselskapet Hubro, har Monkey Plot beveget seg vekk fra et helakustisk uttrykk til et alternativ-rocka lydbilde som av kritikere har blitt relatert til band som Gastr Del Sol, Tortoise og Sonic Youth. Musikken er, som i de akustiske årene, godt forankret i Monkey Plot´s unike uttrykk, den intime karakteren, og bandets evne til å balansere på kanten mellom det fremmede og det gjenkjennelige.

Bandet har turnert omfattende i Norge, Europa, Japan og Sør-Amerika, med høydepunkter hjemme på blant annet by:larm, Kongsberg Jazzfestival og All Ears. I 2014 ble Monkey Plot kåret til Årets Unge Jazzmusikere under Moldejazz.

De liflige gitarlinjene ligger igjen som avanserte og elegante trespon på studiogulvet…Denne platen bør kunne gi Monkey Plot flere lyttere.
— Audun Vinger, Dagens Næringsliv
De tre musikerne i bandet er hver for seg strålende. Personlig mener jeg gitarist Christian Skår Winther er et av de største talentene i landet for tiden.
— Aftenposten
Earlier Event: August 30
The Prime
Later Event: September 13
Posterboys