Back to All Events

Kråkesølv

Torsdag 22. desember spiller Kråkesølv ønskekonsert på Dama di «Halv ti på torsdag», det betyr at DU kan være med å plukke ut alle låtene som bodøbandet skal spille denne kvelden. Totalt skal det velges to låter fra hvert av Kråkesølv sine fem album. Avstemningen vil gå over en hel uke pr. album, så send inn din stemme i diskusjonen under for å få akkurat din favorittlåt inn i setlista! 

Uke 47: Trådnøsting: «Waldemar» og «Vågøyvannet rundt»
Uke 48: Bomtur til jorda: «Glømte barndomsminna» og «Nordavind mot varme kinn» 
Uke 49: Alle gode ting: «Stødig som en bauta», «I limbo» og «Sjalusien som driv dæ»
Uke 50: Kråkesølv - «Ikke rart vi blir sprø» og «Minifom»
Uke 51: Pangea - Stem på dine favoritter i diskusjonen under
Følg spillelisten her: https://open.spotify.com/user/krakesolv/playlist/0F8rNRm222MXkbqkvYqdoC


Kråkesølv er bodøs store musikalske stolthet, som nylig har gitt ut sitt femte studioalbum «Pangea». Musikken er fortsatt forankret i to gitarer, bass, trommer og tekster på dialekt, men denne gangen har de tvunget seg selv til å male med en bredere pensel. «Pangea» viser et band som utfordrer de satte rammene, og beveger seg inn i landskap som blant andre Dungen og Radiohead har pløyd opp tidligere. Men, som alltid lander Kråkesølv trygt på egne nordnorske bein.

Mye av grunnen til at Kråkesølv nå tar en litt annen retning enn de har gjort tidligere, er produsent Lars Horntveth (Jaga Jazzistt, Susanne Sundfør). I tillegg til å produsere bidrar han også selv på flere måter, både med gode råd, som motivator og på instrumenter som piano, mellotron og vibrafon. 

Tekstene har ellers det samme melankolske tilsnittet som har preget universet til Kråkesølv siden debutalbumet, og fortsetter å trekke tråder mellom det mellommenneskelige og universelle. 

Earlier Event: December 15
NOHR
Later Event: December 29
Ivar Bowitz