Back to All Events

Helgeland 8-bit Squad

Helgeland 8-bit Squad har siden 2011 laget digital reggae, dub og dancehall i stort kvanta med Trondheim som sin base. Duoen har i Norge bygd seg opp en imponerende merittliste som innovative og dyktige reggaeprodusenter og vokalister, og har etterhvert fått seg et rykte på den internasjonale digital reggae-scenen med. Dette blir deres første turne nordover.

Etter å ha vært produsenter i en årrekke og jobbet med norske hiphop-artister som Side Brok, Vågsbygd Handy, Dekstra Large og internasjonale reggaeartister som Soom-T, startet Nordlendingene Didrik Marø (Slåbrock) og Mathias Østrem (Tiny Tias) å jobbe med egen musikk. Siden da har de turnert på klubb- og festivalscener rundt om i landet så vel som festivaler i Utlandet som One Love Festival (UK). I desember 2015 ga de ut sin første EP med tittelen «Slåbrock» etterfulgt av singelen «Ikkje Rå Te Stickers» i januar 2016. For tiden er de aktuelle med minialbumet «Bor På En Planet». For deres aller første konsert miniturné i Nord-norge lover gutta gjennomproduserte digitale riddims med tung bass, lyder hentet fra gamle spillmaskiner i skjønn forening med nordnorsk lyrikk.

Support: Selecta Ronnie Dread. 
Ronnie Dread er kjent fra Irie Darlings/Manna og Misvær Ska Forening. Han serverer govinyl fra reggaebunken sin før og etter Helgeland 8-bit Squad

Earlier Event: September 22
Vanishing Vegas
Later Event: October 6
Nagel