Back to All Events

Heave Blood & Die + JABBA

Heave Blood & Die er en tromsøbasert kvintett som spiller groovy og industriell dommedagsrock, med live-uttrykket til hardcore og punk. Fokuset ligger i det melodiøse og fengslende og med et tungt komp, en flytende gitar og den noe uvanlige synthen gjør bandet sjangeren til sin egen.

Bandet slapp i april 2016 sin debutplate til flotte tilbakemeldinger og nå holder 20 åringene på med andreplata som slippes mot slutten av 2017. Første singel derfra, “Plague”, kom 3. februar i forbindelse medTrondheim Calling, der bandet spilte 2 fulle konserter for et trollbundet publikum. Singelen er i skrivende stund spilt over 27.000 ganger på Spotify og valgt som “Ukas Urørt” av NRK P3 Urørt i april. Gjennom NRK P3 har bandet også spilt Slottsfjell 2017.


Ofte omtalt som «det eneste rockebandet i Tromsø», har duoen Jabba, opprinnelig fra rurale Sørreisa, med blodsmak i kjeften kjempet seg gjennom de harde gatene i denne uforsonlige nordlige bosettingen. Etter ti år med halsbrekkende arbeid er deres debutalbum «VICE» endelig ute, og ble sluppet på Loyal Blood Records 19. Juli 2017. JABBA kunne lagt ut om sine inspirasjonskilder som Black Sabbath, Official Motörhead, ZZ Top og Primus, som kunne stemt temmelig bra. Men det kan mye enklere beskrives med paraplybegrepet «Classy».

Earlier Event: September 28
Hajk
Later Event: October 12
Ray Hardy