Back to All Events

Svalestup

SVALESTUP - http://phonofile.link/altdutreng
Svalestup er en trio fra Lofoten, Tromsø og Elverum med base i Oslo. Bandet jakter etter de fine melodiene, de rå riffene og de riktige rytmene, i skjæringspunktet mellom pop, indie og garagerock. Låtene til Svalestup er inspirert av de lyse sommernettene i nord og de mørke i hovedstaden. Nostalgien er sterkt tilstedeværende, både i tekst og musikk, men det er likevel herlig friskt og akkurat passe skranglete. 

Debutsingelen «Kjærlighet og tvil» ble umiddelbart soundtracket til et knippe badeturer, forelskelser og nattlige sykkelturer da den kom på forsommeren 2016, og Badekar.net beskrev den slik: «Kjærlighet og tvil er en skranglete poplåt, tenk eldre Vampire Weekend-riff med garasjerock-inspirasjon rett fra 60-tallet, legg på litt nord-norsk vokal på toppen og voilà!»

«Alt du treng» fortsetter der «Kjærlighet og tvil» slapp, og er en hyllest til alle de tingene man aldri klarer å gi fullstendig slipp på. Den er nostalgisk, men på samme tid livsbejaende og leken i uttrykket. Et forsøk på å bekjempe tomhet med lengsel, og en skildring av ønsket om å leve i øyeblikket, men være fanget i fortiden.

Earlier Event: July 27
Tarsius
Later Event: August 10
JOA-duo