Back to All Events

England Brooks

England Brooks, født og oppvokst i Los Angeles, California, gjorde for mer enn 13 år
siden Bodø til sitt nye hjemsted.

Hun har med sin dype, sjelfulle Sarah Vaughan/Nina Simone-aktige stemme, begeistret sine fans om det er på jazzklubb, konserthus eller på NRKs Beat For Beat. Over alt hvor hun synger gjør hun dypt inntrykk. 

Når England Brooks synger fra den store amerikanske sangboken er ikke tillært eller kunstig, det er hennes musikalske oppvekst i jazzens hjemland man hører. Det er sterkt og med en dypt personlig feeling. England Brooks sømløse miks av klassisk swingende jazz og ekte soul hjemmefra, gjør henne til en helt unik blomst i den norske jazzfaunaen. 

Sammen med sitt faste band ga Brooks ut sin debutplate i 2016. Nå har hun blitt 61 år og er en mer aktiv og levende artist enn noensinne.

Med seg, denne kvelden, har hun med seg sin faste gitarist John-Kåre Hansen fra Alta, en mye brukt jazzgitarist, nå bosatt i Bodø. Hansen leder flere egne band og var senest aktuell med, ikke mindre enn, to plateutgivelser i 2017.

Som duo har England Brooks og John-Kåre Hansen spilt sammen i mer enn åtte år. Det blir både swingende og lunt, og med glimt i øyet, når denne duoen inviterer til en musikals aften i jazzens tegn.

Earlier Event: April 19
Din Freundin
Later Event: May 3
Ondt Blod