Back to All Events

Kristian Anttila + Johan Piribauer

181004-Kristian-Anttila.jpg

Kristian Anttila

Kristian Anttila er en merittert og ufiltrert pop-rock legende fra de svenske skoger. Med et rått musikalsk talent og stor tilstedeværelse har han turnert verden over med musikken sin. I Norge har han turnert store deler av landet med selveste John Olav Nilsen.

Kristian Anttilas reise startet tilbake 2003 da han slapp albumet «Natta de mina», et album som slo ned som en komet og virkelig satte spor i den svenske musikkhistorien.

Etter albumslippet i 2003 har han gitt ut hele 7 album, turnet alle verdenshjørner og samarbeidet med El Perro Del Mar, The Ark og Broder Daniel. Hans siste album kom i 2016 og fikk svært gode kritikker i både inn og utland.

Ett epos av poesi och hjärtskärande ångest.
— Gaffa

181004-Johan-Piribauer.jpg

Johan Piribauer

Johan Piribauer – svensk proggrocker med hjerte og sjel i tekst og formidling Johan Piribauer kommer fra Arvidsjaur i Nord-Sverige. Han levererer sterke melodier og tekster med handling som ofte har inspirasjon fra Lappland. Han byr alltid på et bra liveshow.

Piribauer fra Lappland er en viserocker som har vendt tilbake til røttene etter noen år i Stockholm. Johan Piribauer har turnert rundt i hele Norden, Tyskland og New Zealand, og han har spilt på mange norske festivaler, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

Uttrykket kan minne litt om Hoola Bandoola band goes rock, og selv sier Johan det er folkrock han leverer. Johan lager vakre låter, både musikalsk og tekstlig. Han gjennomfører en varm og nær stil på scenen, enten han inntroduserer neste låt eller bandmedlemmer. Poesien har dybde og mangfold. Og samfunnsengasjementet trer ofte tydelig fram.

Johan har gitt ut 6 CDér, som soloartist, siden slutten på 90-tallet, som alle har fått meget gode kritikker.

Det er ingen tilfeldighet at det svenske tidskriftet «Fokus» utnevnte han til den svenske proggens fremste fornyer foran artister som Mikael Wiehe, Peps Persson og Lars Winnerbäck.

Avslutningskonserten med Johan Piribauer ble festivalens kanskje største musikalske opplevelse» skrev journalisten Ole Jakob Hoel i Adresseavisen i Trondheim etter Frøyafestivalen der også Hellbillies, Kurt Nilsen og Åge Aleksandersen spilte.

Earlier Event: September 27
Aorta
Later Event: October 11
Deku Trio