Back to All Events

Barren Womb

Nesten tre år etter forrige album er Barren Womb nå tilbake med "Old Money / New Lows" - en sirupsseig, primal punkegryte servert over åtte spor, hvor bandet fortsetter sin evige søken etter nye måter å stave verdens undergang på.

Siden oppstarten i sent 2011 har de nordiske støyrockerne holdt helvete med sitt minimale uttrykk, grisehøye volum og endeløse eksperimenteringsbehov. Duoen, bestående av vokalist/trommeslager Timo Silvola og vokalist/gitarist Tony Gonzalez, tar hovedsakelig i bruk primitiv dynamikk og riffets kraft for å hamre poenget sitt inn.

Fra det øyeblikket sparsommelig tromming og et syrlig narrative sparker i gang åpningslåten "Crook Look", helt til siste tone ringer ut på storslåtte "Russian Handkerchief", treffer "Old Money / New Lows" som en slegge. Aggressive gitarer, harde, klaskete trommer og skrikevokal er representert i bøtter og spann, men man kan også spore en popnerve, kanskje aller klarest på "Theory Of Anything". Inn i mellom alt bråket har det rett og slett sneket seg inn en håndfull øremark. De roligere tempoene på albumet har gitt komposisjonene større pusterom og åpnet opp for en mer melodisk tilnærming. Det fenger, men på samme måte som AmRep eller Dischord sin katalog fenger. 

Earlier Event: March 8
Sunshine Reverberation
Later Event: March 22
Peer Nic